SEÇİM GÜNÜ İÇİN UYGULANACAK YASAKLAR BELLİ OLDU

SEÇİM GÜNÜ İÇİN UYGULANACAK YASAKLAR BELLİ OLDU
Yayınlama: 22.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme günü uygulanacak yasakları açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, seçim günü belirli saatler arasında alkollü içki satışı ve içilmesi, belirli silahların taşınması yasak olacak. Eğlence mekanları kapanacak ve yayınlar belirli saatlerde kısıtlı yayınlanacak. Seçim günü uygulanacak yasaklar şu şekilde olucak;

Alkol Yasakları ve Silah Taşıma Kısıtlamaları

Seçim günü 06.00’dan 23.59’a kadar alkollü içki satışı ve içilmesi yasaklanacak. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen belirli silahların köy, kasaba ve şehirlerde taşınması yasak olacak.

Eğlence Yerleri Kapalı Kalacak

Seçim günü boyunca kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda sadece yemek hizmeti yapılabilecek.

Yayınlar ve Düğünlerde Kısıtlamalar

Saat 18.00’den sonra düğün yapılabilirken, bu süreçte radyo ve her türlü yayın organlarında seçimler ve sonuçlarıyla ilgili haber ve yorum yapılamayacak. Ancak saat 21.00’den sonra yayınlar serbest olacak. YSK’nin kararıyla bu saatte değişiklik olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.