SASA’DAN DÜZELTME VE CEVAP

SASA’DAN DÜZELTME VE CEVAP
Yayınlama: 22.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – 12.02.2024 tarihinde gazetemizin haber sitesi olan www.adanatorosgazetesi.net’de yayınlanan “SASA’da işçiler toplu istifa ediyor” haberinin içeriği abonesi olduğumuz İhlas Haber Ajansı’na aittir. Söz konusu şirket, haberin içeriğinin doğru olmadığını ve kaldırılması gerektiği hakkında düzeltme ve cevap hakkı kullanmıştır. Biz de haberin içeriğini haber sitemizden kaldırarak, SASA firmasının düzeltme ve cevap hakkının tamamını aşağıdaki şekilde yayınlıyoruz.

DÜZELTME VE CEVAP

URL adresi “https://adanatorosgazetesi.net/sasada-isciler-toplu-istifa-ediyor/” olan internet sitesinde, 12/02/2024 tarihli, “SASA’da işçiler toplu istifa ediyor” başlıklı haberde, SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi hakkında gerçek dışı meseleleri, şirketin toplum nezdindeki itibarını zedeleyecek nitelikteki söylemleri ihtiva eden bir haber kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Yayımlanan haber ile SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi hakkında “işçilerinin düşük maaş nedeniyle iş bıraktığı” ve “işçilerinin topluca istifa ettiği” gibi iddialar öne sürülmüştür. Haklarında söz konusu iddiaların ileri sürüldüğü işçiler katiyen SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi’nin işçileri değildir. Mezkûr işçiler SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi’nin inşa süreci devam etmekte olan PTA tesisinde hizmet almakta olduğu şirketin alt yüklenicileri ile bağlantılı bulunmaktadır. Dolayısıyla, habere konu olan uyuşmazlığa dair hususlar tamamıyla söz konusu alt yüklenici ile işçiler arasındaki iç ilişkiden kaynaklanmakta olup bu süreçte SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi’nin herhangi bir rolü yahut kusuru bulunmamaktadır.

SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sanayi kuruluşlarından olup kimyasal üretim sektöründe Türkiye Cumhuriyeti’nin öncü şirketi olma niteliğini ve aynı zamanda tüm çalışanlarına yönelik olumlu bir çalışma ortamı sağlama gayesini gururla taşımaktadır. Aynı şekilde SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi, binlerce insan için istihdam yaratmakta, gerçekleştirdiği ihracat faaliyetleri ile ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktadır. Ülkemize bu denli katkıda bulunurken, ilgili haber ile SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi’nin çalışanlarına karşı kötü muamelede bulunduğunu ifade eden söylemlerin ileri sürülmesi topluma yanlış bilgilerin sunulmasına ve şirket itibarının zedelenmesine neden olmuştur.

Sonuç olarak, ilgili haberin hatalı bilgiler içerdiği, SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi’nin değerli çalışanlarına yönelik kötü uygulamalarda bulunduğuna dair haberlerin asılsız olduğu ve bu tür yazılara itibar edilmemesi gerektiği kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.