SARIGÜL, HALKIMIZ CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKTI

SARIGÜL, HALKIMIZ CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKTI
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Yusuf Kahraman/ Serdar Akın – CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında halkımız Cumhuriyete sahip çıktı dedi.

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarına Erzincan’da katıldım, akşam Ankara’ya geldim. Cumhuriyet kutlamalarına halkımızın gösterdiği ilgi beni çok sevindirdi ve duygulandırdı. Böyle güzel bir millete mensup olmanın gururunu yaşadım. Halkımızın kutlamalara ilgisi gösterdi ki Cumhuriyet herkes tarafından kucaklanmıştır. Cumhuriyet sahipsiz değildir.

CUMHURİYETİN SAHİBİ 7’DEN 70’E TÜRK MİLLETİDİR

Türk milleti, Cumhuriyete ve onun kurucusu büyük Atatürk’e yürekten ve gönülden bağlıdır. Ben de buradan tekrar ediyorum. Dost düşman şunu bilmeli ki, bu devlet Kurtuluş Savaşı verilerek kurulmuştur. Bedeli kanla, canla ödenmiştir. Halen de ödenmektedir. Bize bir vatan ve bir cumhuriyet bırakan ecdadımızın emanetini sonsuza kadar koruyacağız.

Sarıgül, Türk halkı, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamalarına gösterdiği ilgi ve sahiplenmeyle siyasetçilere bazı mesajlar verdiğini belirterek, Cumhuriyeti, parti siyasetinin üstünde tutun.” dedi. Cumhuriyet ortak paydanız olsun. Anayasamızın ilk dört maddesini hedef almayın. Türkiye Devleti bir cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, al bayraktır. Millî marşı ‘İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. Anayasadaki bu hükümleri değiştirmeye kalkışmayın, değiştirilmesini teklif dahi etmeyin.” dedi.

Ülkeyi yönetenlere de şu mesajları verdi: Cumhuriyet’e ortak koşmayın. Cumhuriyeti 2002’den başlatmayın, parti propagandasını başka zeminlerde yapın.” dedi. Cumhuriyet birleştiricidir, ayırt edici olarak kullanmayın.” dedi.

Bende buradan tekrar söylüyorum: Ülkemizin neresinde doğmuş olursak olalım, hangi etnik kökene, inanca sahip olursak olalım, hangi siyasi partiye oy vermiş olursak olalım, Türkiye’nin büyük ve güçlü olmasını istiyorsak, birlik ve beraberliği sağlamak istiyorsak, tasada ve kıvançta birlikte olmak istiyorsak, Cumhuriyet’in etrafında toplanalım. Cumhuriyetin değerini bilelim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.