ÜÇKAYABAŞI “CANSIZ BEDEN TOPRAKLA BULUŞMALI ONDAN SONRASI KÜLTÜREL BOYUT”

ÜÇKAYABAŞI “CANSIZ BEDEN TOPRAKLA BULUŞMALI ONDAN SONRASI KÜLTÜREL BOYUT”
Yayınlama: 01.01.2024
Düzenleme: 01.01.2024 16:31
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Adana’da İpek Veterinerlik Kliniğini işleten Veteriner Hekim Anıl Üstün Üçkayabaşı bundan bir yıl kadar önce, özel arazisini cansız patiler için mezarlık haline getirdi.

“CANSIZ PATİLERİN GÖMÜLMESİ İLE İLGİLİ KÖTÜ ELEŞTİRİLERE MARUZ KALDIK “

Pati dostlarının cansız bedenleri için bir yıl önce kendi özel arazisini mezarlık haline getiren ve mezarlığında 60 patinin bulunduğunu ifade eden, Üçkayabaşı, özel arazisini mezarlık haline getirdiği için olumsuz eleştirilere maruz kaldığını söyledi.

Veteriner Hekim Üçkayabaşı, olumsuz eleştirilerle ilgili,” Dostlarımız için oluşturduğumuz mezarlık adına olumlu ve olumsuz yönde olmak üzere tepkiler aldık. Bunun bir ihtiyaç olduğunu bilen, daha çok hayvan besleyen insanlar teşekkürleriyle dile getirdi. Hayvan beslemeyen ya da bu sokak hayvanlarından muzdarip olan insanlar ve çevreleri belki de daha olumsuz tepkiler verdi. Tepkiler içerisinde “Barınak yapaydın daha iyi olurdu, bende hayvan severim fakat gereksiz olduğunu düşünüyorum, bari birde hoca tutaydı da kuran okutaydı” gibi çeşitli cümleler vardı. Peki bunları yapmayıp ne yapalım çöpe mi atalım. Yanlış bir düşünce mevcut, sağ ve saldırgan olan bir hayvanla, ailesinin yıllardır evladı gibi yoldaşı olan çocukların öldükten sonra gömülmesiyle ilgili karşılaştırma yapılarak birçok kötü yorum yaptılar. Bizler için hepsinin önemli olması lazım. Biz burada halk sağlığını tehdit etmesin diye koşullar yaratıyoruz. İnsanların yıllarca baktığı, çocuklarını ziyaret edebilmesi için bir ortam oluşturuyoruz. Mesela mezarlık fikrinin iyi olup, fakat mermerlerin gereksiz olduğunu söyleyenler oldu. Bu tamamen kültürel boyut, İstanbul’da da hayvan mezarlığı var benim idolümdür kendileri, hem eğitim merkezi hem otel hizmeti veriyorlar. Hristiyan, yahudi ya da islam inancına yönelik defin işlemi yapabiliyorlar. Çünkü gömme ile ilgili, cansız bedenin toprakla buluşması bence önemli ondan sonrası kültürel boyut, tamamen insanların mali gücüne ve isteğine yönelik, insanlarda bile öyle yani zenginleri görüyoruz, çoğu insanın mezarında olmayan süs onlarda olabiliyor yani bu kişinin isteğine bağlı kalıyor. Çünkü cansız patilerin aileleri duygusal bağlamda kendini o şekilde rahatlatıyor” dedi.

“HEDEFİMİZ HAYVAN OTELİ”

Veteriner Hekim Üçkayabaşı, arazisine hayvan mezarlığından sonraki hedefinin dost canlısı patiler için hayvan oteli yapmak olduğunu belirtti.

Üçkayabaşı hedefi ile ilgili şunları söyledi;” Hedefimiz şu anlık mezarlığımız, 15 dönüm oraya. İlerleyen dönemlerde kendi imkanlarımızla bir hayvan oteli yapıp ya da rehabilitasyon merkezi gibi kimsesiz çocukları ağırlayabileceğimiz , en azından saldırgan olanları oralarda rehabilite edebileceğimiz bir merkez kurmak istiyoruz. Hayata geçirmek istediğimiz projemiz bu şekilde, mezarlığın yanında önce otel sahipli çocuklar için daha sonra sahipsiz çocuklar için rehabilitasyon merkezi kurma hayalimiz var en kısa sürede gerçekleştirmek için çalışacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.