“AKLIN VE BARIŞIN SESİ OLACAĞIZ”

 “AKLIN VE BARIŞIN SESİ OLACAĞIZ”
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana iş dünyası yönetici ve üyeleri Sabancı Merkez Cami öğle namazı sonrası basın açıklaması yaparak İsrail’in Filistinli sivilleri hedef alan saldırılarını şiddetle kınadılar. Yapılan basın açıklamasına Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Ak Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülağaçlı, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik katıldı. Basın açıklamasını Adana Sivil Toplum Kuruluşları adına Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç okudu.

“BU VAHŞET VE KATLİAMLAR, İNSAN HAKLARINA, ULUSLARARASI HUKUKA AÇIK BİR ŞEKİLDE MEYDAN OKUMADIR”

Yapılan basın açıklamasında masum insanlara yapılan saldırıları, vahşeti ve katliamı şiddetle kınadıklarını belirten Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Haksız saldırılardan derin endişe ve üzüntü duyuyoruz. Bu vahşet ve katliamlar, insan haklarına, uluslararası hukuka açık bir şekilde meydan okumadır. Son günlerde yaşanan ve şiddeti artarak devam eden saldırılarda Filistinli bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller hedef alınmış, vahşice katliamlar yapılmıştır. Bu durum hiç kimse için kabul edilemez ve dünya kamuoyu tarafından kesin bir şekilde lanetlenmeli ve kınanmalıdır. Çünkü savaşların kazananı olmaz” dedi.

“BU VAHŞET VE KATLİAMLARIN BİRAN ÖNCE SON BULMASINI BEKLİYORUZ”

Basın açıklamasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi; “Filistin’in kendi topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşaması için barışçıl bir çözümün geliştirilmesini bu vahşet ve katliamların biran önce son bulmasını bekliyoruz. Sivillerin korunması uluslararası hukukun temel bir ilkesidir ve her türlü şiddetten kaçınılmalıdır.

Tüm dünyaya bu vahşet ve katliamların son bulması için acilen çaba göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. İnsan haklarına saygı ve barışçıl bir çözüm bulunana kadar, Adananın sivil toplum kuruluşları olarak bu tür olayları şiddetle kınamaya ve sesimizi hiç durmadan yükseltmeye devam edeceğiz. Mazlumların, aklın ve barışın sesi ve savunucusu olduğumuzu tüm dünyaya birlikte göstereceğiz. Bir kez daha Katil İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef alan saldırılarını, katliamlarını şiddetle kınıyor, lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”

Basın açıklamasına katılan diğer katılımcılar:

Adana Ticaret Borsası, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi ,Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Seyhan Ziraat Odası, Yüreğir Ziraat Odası, Sarıçam Ziraat Odası, Adana Çiftçiler Birliği, Türk Kızılayı, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonları, Türkiye Kamu-Sen, Hak-İş Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Doğu Akdeniz Müteahhit Birlikleri Federasyonu, Çukurova Genç İşadamları Derneği, Adana Sanayici İşadamları Derneği, Adana Genç İş İnsanları Derneği, Adana Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Adana Müstakil Sanayici İşadamları Derneği, İHH Adana Şubesi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.