Saimbeyli Obruk Şelalesi Ekoturizm Fizibilite Çalışması devam ediyor

Saimbeyli Obruk Şelalesi Ekoturizm Fizibilite Çalışması devam ediyor
Yayınlama: 16.07.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Saimbeyli Obruk Şelalesi Ekoturizm Fizibilite Çalışmasının devam ettiğini belirten Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe proje bittiğinde ilçemizde belirgin bir turizm açısından faydalı olacağını ve ilçemizin çehresinin değişeceğini ifade etti.

Obruk Şelalesi’ne girişin ücretsiz olduğunu, yöre halkı tarafından piknik amacıyla tercih edildiğini ve şelalede piknik için masalar, mangal alanları, otopark ve tuvalet mevcut olduğunu vurgulayan Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe “Son zamanlarda dikkat ederesek Obruk Şelalesi kampçılar tarafından çok tercih edildiğini ve bir haftaya yakın kalanların olduğunu gözlemledik. Bu da şunu gösterdi ki ilginin her geçen gün arttığını gördük. Bunun yanısıra başka ilgi çeken noktamız ise Bilim adamlarınca yapılan araştırmalara göre 161 tür ile Türkiye kelebek çeşitlerinin yüzde 40’ına ev sahipliği yapan Saimbeyli’de kelebeklerin en rahat gözlemlenebileceği yerlerden birisi de aynı zamanda kelebek üreme alanı olarak belirlenen Obruk Şelalesi bölgesidir. Saimbeyli’nin bir avantajı da bu kadar zengin kelebek çeşitliliğini gözlemleyebilmek için geniş olmayan bir alanı taramanın yeterli olmasıdır. Saimbeyli Mavisi adlı endemik kelebeğe de ismini veren ilçede kelebek meraklıları ve fotoğrafçılarını özellikle Mayıs-Ağustos ayları arasında Obruk Şelalesi’ni ziyaret etmelerini öneriyoruz “dedi.

Şelale’ye Nasıl Gidilir?

Obruk Şelalesi Saimbeyli İlçesi merkezine 5 km, Adana’ya 157 km uzaklıktadır. Adana’dan Obruk Şelalesi’ne gitmek için Kozan Yolu üzerinden ilerlenerek Kozan ve Feke ilçeleri geçildikten sonra Saimbeyli İlçe merkezinden Tufanbeyli yönüne ilerlerken, 4. Km’de solda bulunan Obruk şelalesi tabelasının yönlendirmeleriyle hareket edilmelidir. Obruk Şelalesi’ne gitmek için en uygun zaman suyun debisinin en kuvvetli olduğu nisan, mayıs ve haziran aylarıdır. Kirazı dünya çapında meşhur olan ve çoğunlukla ihraç edilen Saimbeyli’de haziran aylarında Kiraz Festivali yapılmaktadır. Obruk Şelalesi’ni görmek için haziran ayının seçilmesi halinde hem festivale katılmak hem de şelaleyi görmek mümkün olacaktır. Saimbeyli, tüm yörede meşhur olan geleneksel halı ve kilim dokuma ürünleri de Saimbeyli Halk Eğitim Merkezi’nde sergilenerek ürün satışı yapılmaktadır. Yine çok meşhur olan kurutulmuş dağ kekiği ve kiraz köy tezgâhlarında ve her hafta perşembe günleri kurulan ilçe pazarında satılmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.