KUMLUK VE TABİAT PARKI KARATAŞ BELEDİYESİ’NDEN ALINIYOR MU?

Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Koza TV'nin gerçekleştirdiği programda soruları yanıtladı. Karataş Kumluk ve Tabiat Parkı ile ilgili oluşan gelişmeler hakkında bilgilendirme sağlayan Ali Bedrettin...

KUMLUK VE TABİAT PARKI KARATAŞ BELEDİYESİ’NDEN ALINIYOR MU?
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Koza TV’nin gerçekleştirdiği programda soruları yanıtladı.

Karataş Kumluk ve Tabiat Parkı ile ilgili oluşan gelişmeler hakkında bilgilendirme sağlayan Ali Bedrettin Karataş, Karataş Belediyesi işletmesinde yer alan Kumluk ve Tabiat Parkı’nın, işletilmesine devam edilmesi yönünde gerekli prosedürleri yerine getirdiklerini ancak sözleşme feshi ile ilgili gerekli işlemlerin başlatılması yönünde çalışmalar olduğunu söyledi.

Koza Tv ekibinin Karataş’ta gerçekleştirdiği programa konuk olan Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, gündeme dair belediye ile ilgili olan konuları, Mehlika Bilen ile değerlendirdi.

Başkan Karataş Kumluk ve Tabiat Parkın ve belediye hakkında şunları söyledi:

“2019 yılında Karataş Belediyesine 7+22 yıllık kullanım hakkı verilen Kumluk ve Tabiat Parkı’nın önceki dönemde gerçekleştirilmeyen ödemeler dolayısı ile sözleşme feshi ile karşı karşıyayız. Bunu düzeltmek üzere göreve başladığımız anda gerekli sorumlulukları yerine getirdik. Ancak bakanlığa sözleşmenin fesih edilmesi yönünde girişimlerde bulunulduğunu öğrendik.

İlçemizin nefes aldığı birçok bitki ve kuş türünün barındığı alan olan Kumluk ve Tabiat parkı, aynı zamanda 20’den fazla personelin istihdam edildiği bir işletme. Bu alanın ilçemize olan katkısı değerlendirilerek kullanım hakkının belediyemiz tasarrufunda kalması gerektiğini düşünüyoruz ve yetkililerin bu konuda değerlendirmelerinin olumlu yönde gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz

Önceki dönemlerde ödenmemiş olan 2022-2023 ve2024 yılı harçlarını toplamda 411.926,54 TL olmak üzere yatırarak, sözleşme taahhütlerini yerine getirdik. Şunun bilinmesini isteriz. Bizler göreve geldiğimiz anda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Ancak yapılan sözleşme doğrultusunda, zorunlu olan faaliyetlerin önceki dönemden kaynaklı yerine getirilmemesinin cezasını maalesef Karataş çekmek zorunda kalacak gibi görülüyor.

Belediye borçlarına da değinerek görevi devir aldığımızda belirtildiği gibi kasamızda sadece 900 bin TL olduğunu ve gelen iller bankası payı ile birlikte maaşları dahi tam ödeyemeyeceğimiz bir bütçe ile karşılaştıklarını ve mevcut borcun 46 130.327,06 TL olduğunu sözlerine eklediler.

Kamuda devamlılığın esas olduğunu belirten başkan Karataş göreve gelmemiz sonrasında Afad tarafından bizlere tahsis edilen kamyon geri çekildi, Karayolları ile yapılan anlaşma doğrultusunda verilecek asfaltın verilmeyeceği söylendi, Urfadan belediyemiz ihtiyaçları doğrultusunda talep edilen cenaze aracı geri çekildi. Bunlar bizlerin tasvip ettiği yaklaşımlar değil. Kamuda devamlılığın esası ile hareket edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yaklaşımların kişilere değil ilçemize ve halkımıza zarar verdiğini bir gerçek. Kamu yararına yapılacak her türlü faaliyetin halkın rahatlığı ve ihtiyacı doğrultusunda gerçekleştirilmesi gerektiği göz önünde bulundurularak kamu kurumlarının ve yetkililerinin de bu yaklaşımı benimseyerek hareket etmeleri en büyük beklentimizdir” dedi.

Kaynak: Umut Işık / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.