RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: B SINIFI EHLİYET 125 CC MOTOR KULLANABİLECEK Mİ?

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: B SINIFI EHLİYET 125 CC MOTOR KULLANABİLECEK Mİ?
Yayınlama: 10.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Vatandaşlar tarafından merak konusu olan B sınıfı ehliyet ile 125 cc motor kullanılır mı? sorusu son zamanların gündemine oturdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geçtiğimiz aylarda önemli bir açıklama gelmişti. Bu açıklama sonrasında Resmi Gazete’de konuyla ilgili son durum netlik kazandı.

125 cc’lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya yönelik açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli. Tehlikeli motor kullanan, koruma ekipmanları ve kask kullanmayan, hem kendine hem de diğer sürücülere zararı olan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

“125 CC’ YE KADAR OLAN MOTORLAR KULLANILABİLECEK”

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile ‘B’ sınıfı ehliyete sahip olanlar, belirli koşullar dahilinde 125 cc’ye kadar olan ticari motosikletler hariç, motorlu taşıtları kullanılabilecek. Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e göre deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak ve daha önce geriye doğru 5 yıl içinde sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak koşulları aranarak kullanıma izin verilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.