NİHAL ERDEM MTAL LİSESİ 100. YIL DA 100 ÜNİTE KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

NİHAL ERDEM MTAL LİSESİ 100. YIL DA 100 ÜNİTE KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
Yayınlama: 25.10.2023
Düzenleme: 26.10.2023 10:29
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Cumhuriyet’in 100.Yıl’ında kana ihtiyacı olan vatandaşlara Mersin Nihal Erdem MTAL Lisesi Kan Bağışı etkinliği düzenledi. Etkinliğe Toroslar İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden, çok sayıda öğretmen ve veli katıldı.

“Cumhuriyet’ in Mazisi Çok Derin”

Açılış konuşmasını Toroslar İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet gerçekleştirdi. Çenet, “ Cumhuriyet’imizin 100. Yılı ve biliyorsunuz çok büyük işler mazisi, tarihi çok derin. Anlamı olan işler, çoşkuyla kutlanır. Benimde burada şahit ettiğim üzere, Toroslar ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, Cumhuriyet’imizin 100. Yılına yönelik çok güzel etkinlikler yapıyor. Dün bisiklet süren öğretmenlerimiz vardı. 100 bisikletli öğretmenimiz parkur sürüşü yaptılar, 100 öğrencimiz Anıtkabire Toroslar Belediye Başkanımızla öğretmen arkadaşlarımızla birlikte Atamız’ın huzuruna çıkmışlardı. Daha bir çok etkinlikte yapılmakta. Kızılay bizim gözbebeği kurumumuz. Zorda kaldığımız zaman hep bize destek veren kuruluşumuz. Cumhuriyet’imizin kutlu olmasını bir kez daha diliyorum bize cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimize minnet duyuyorum onları rahmetle anıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

“DÜZENLİ OLARAK KAN BAĞIŞINDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUM”

Nihal Erdem MTAL Lisesi Gazetecilik Öğretmenlerinden Bülent Sınıkçı, kan bağışının öneminden şu cümleleri ile bahsetti; “ Düzenli olarak kan bağışında bulunmaya çalışıyorum, kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum. Verdiğim kanın bir başkasının hayatını kurtarabilecek olması, bana müthiş mutluluk veriyor. Herkesi kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.