ARTIK SERTİFİKA ALMAYAN İNFLUENCERLAR SOSYAL MEDYADA ETKİLEŞİMDE BULUNAMAYACAK

ARTIK SERTİFİKA ALMAYAN İNFLUENCERLAR SOSYAL MEDYADA ETKİLEŞİMDE BULUNAMAYACAK
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Ticaret Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı kapsamında, tüketicilerin korunmasına yönelik faaliyetlerin daha da güçlendirileceği açıklandı.

Özellikle dijital mecralarda yer alan reklamların tüketicileri aldatma ve yanıltma riskine karşı önlemler alınmaya başlanacak. Bu önlemlerin sonucunda influencerlar da daha sıkı denetimlere tabi tutulacak. “Influencer Sertifika Programı Projesi” ile reklam verenlere, sertifika sahibi influencerların sorumlulukları konusunda Bakanlık tarafından güvence sağlanabilecek.

Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu işbirliğiyle hayata geçirilecek bu program, sertifika sahibi influencerların güvenilir bir şekilde hareket edeceğini belirterek vatandaşların güvenini sağlamayı hedefliyor. Bu yaklaşım ile e-ticarette uygulanan “Güven Damgası” modeline benzer bir şekilde sertifika sahibi influencerların güvenilirliği amaçlanıyor.
Ayrıca, tüketici hakem heyetlerinin 81 il merkezinde yeniden yapılandırılması sağlanacak ve kurumsal, beşeri kapasiteler geliştirilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.