EMEKLİLERİN DRAMI …NARAYANA DRAMINA BENZEMEYE BAŞLADI…

Yayınlama: 03.02.2024
Düzenleme: 04.02.2024 13:02
A+
A-

‘’Yaklaşık beş yüzyıl kadar önce Japonya da uzun süreli bir kıtlık dönemi yaşanır. İklimin olumsuz etkileriyle ekinler çürür insanlar aç kalmaya başlarlar. Öyle uzun süreli bir kıtlık olur ki üretme gücü kalmayan yaşlıları gençlerin besinlerine ortak olmalarını önlemek için 70 yaşını geçen yaşlıları Japonya’daki Narayama dağına bırakarak ölüme terk ederler.

Narayama’nın Obasuta köyünde Narayama türküsüne konu olan hikayenin kahramanı Orin anadır.69 yaşına gelmiştir dağda ölüme terk edilmesine bir yıl kalmıştır. Orin ananın günü tamamlanınca büyük oğlu annesi Orini sırtına alarak uzun bir yürüyüşün sonunda Narayama dağına götürür. Narayama dağının doruğu ürkütücüdür. Etraf sayısız insan iskeletiyle doludur. Her kayanın tepesine leş yiyici kuşlar tünemiştir. Oğlu annesi Orini orada bırakıp kural gereği arkasına bakmadan elem içinde geri dönerken birden kar yağmaya başlar .Oğlu annesinin uzun yaşayamayacağına inanarak, şanslı olduğunu düşünür…’’

Narayama türküsü adı verilen bu sert ve acımasız töre yüzyıllarca hikaye şeklinde kulaktan kulağa aktarıldıktan sonra 1956 yılında Japon yazar Shichiro Fukazawa tarafından ‘’Narayama Bushiko’’ adıyla romana konu edilmiştir. Daha sonraları film olarak çekilmiştir.

Türkiye de düştüğü ekonomik krizden Açlık sınırının 15.048 tl. olduğu bir ortamda ,emeklilere 10 bin lira maaş vererek ölüme terk ediyor.

Ekonomik kriz derinleştikçe öncelikle emeklilerin sofrasındaki ekmek sürekli küçülecektir. Türkiye’nin kaynaklarını mültecilere peşkeş çeken Siyasal İslamcılar emeklileri açlığa terk etmişlerdir. Bir gün gelecek tarih Türkiye’deki emeklilik dramını kıtlığa örnek olarak yazacaktır…

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.