Muhalefet’te yaşanan sessizlik nihayet son buldu

Muhalefet’te yaşanan sessizlik nihayet son buldu
Yayınlama: 19.07.2023
Düzenleme: 19.07.2023 11:57
A+
A-

TOROS( Haber Merkezi) – Seçim sonrası Muhalefet’te yaşanan sessizlik nihayet azda olsa ses getirmeye başladı. CHP, Cumhurbaşkanı’na ÖTV artırma yetkisi getiren torba yasayı AYM’ye taşıyor.

İYİ Partililer’de CHP örgütleri gibi  eş zamanlı olarak 81 ilde zamları protesto etme anlamında alanlara inmeye başladı. DEVA Partisi ÖTV zammını Danıştay’a taşıdı. Diğer bazı partiler ise suskunluğa ve biat etmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla bazı vergi ve harçlara getirilen son zamlara ve geçtiğimiz hafta Meclis’te kabul edilen ve ek motorlu taşıtlar vergisi getiren torba yasaya karşı, muhalefet harekete geçti. CHP, söz konusu zamları, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyor. Söz konusu yasaya ilişkin muhalefet şerhinde usulden esasa pek çok Anayasa’ya aykırılık tespit eden CHP, Merkez Yönetim Kurulu’nda da yapılan değerlendirme sonucunda yasanın bazı maddelerini iptal istemiyle AYM taşımaya hazırlanıyor.

CHP ve İYİ Partililer son zamları protesto etmek için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.  Türkiye’de bugün adı konmamış bir IMF programı uygulanmaya çalışılıyor.

Vatandaş derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir. İki ay önce, seçimin arifesinde 19,58 TL olan ABD doları bugün 26,12 TL’ye gelmiştir. Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21,14 TL’ykenbugün litre fiyatı 35,90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur.

DEVA Partisi de son vergi zamlarını yargıya taşıdı. Söz konusu zamlara ilişkin Cumhurbaşkanı kararının iptal edilmesini isteyen DEVA Partisi adına açıklama yapan Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “Bu düzenlemeye karşı, öncelikle Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali noktasında ivedilikle vatandaşı mağdur etmemesi açısından yürütmenin durdurulması talepli olarak bu davamızı açtık” dedi.  Danıştay ilgili dairesinin bu konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürmesini beklediklerini ifade eden Şahin, “Hâlâ az da olsa can çekişen yargıdan umudumuz var” diye konuştu.

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ölçülülük ilkesini” ihlal ettiğini belirten DEVA Partisi Sözcüsü Şahin, şöyle konuştu:

“Parlamento bir yetki vermiştir, Sayın Cumhurbaşkanı da bunu keyfi bir şekilde, vatandaşımızı büyük ölçüde mağdur edecek şekilde uygulamaya koyduğunu açıkladı.

Haber : Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.