Bulut: İhaleyi, göstermelik temeli attıktan 3 gün sonra yapmışlar

Bulut: İhaleyi, göstermelik temeli attıktan 3 gün sonra yapmışlar
Yayınlama: 30.03.2023
A+
A-

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Hatay’da 24 Mart’ta göstermelik temelleri atılan hastaneler için henüz ihaleye bile çıkılmadığını, ihale sürecinin temel atma töreninden 3 gün sonra gerçekleştiğini ortaya çıkardı. Bulut, “İktidar, seçim öncesi ihalesini bile yapmadığı hastanelerin göstermelik temellerini attı. Projeler vatandaşın gözünü boyama amaçlı. Vatandaşı kandırmaktan utanmıyorlar” dedi.

********************************

(HABER MERKEZİ)-TOROS-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Hatay’da 24 Mart’ta göstermelik olarak temelleri atılan hastanelere ilişkin İhale Dergisi’nde yayımlanan sonuçları paylaştı. Buna göre, Erdoğan’ın temelini attığı Hatay Erzin’deki 50 yataklı acil durum hastanesi yapım işi ihalesi 27 Mart 2023’te düzenlendi. Pazarlık usulüyle davet etme yöntemiyle yapılan ihalede en düşük teklifi veren YDA İnşaat Şirketi oldu. YDA, 425 milyon 410 bin TL teklif etti.

Erdoğan, 24 Mart’ta Hatay İskenderun’da 600 yataklı devlet hastanesinin temelini de attı. İskenderun Devlet Hastanesi için de ihale, temel atma töreninden 3 gün sonra 27 Mart 2023’te gerçekleşti. İhale yine pazarlık usulüyle firmalar davet edilerek yapıldı. İhaleye en uygun teklifi 2 milyar 289 milyon 966 bin TL bedelle Akfen İnşaat-Dost İnşaat ortaklığı kazandı. İki hastane ihalesini kazanan YDA İnşaat Şirketi ile Akfen İnşaat, AKP döneminde kamudan milyarlarca TL’lik ihale alan ve son dönemde en çok ihale alanlar arasında olan şirketler.

‘İHALELERİN HANGİ ŞİRKETE GİDECEĞİ BİLE BELLİ’

CHP’li Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 24 Mart Cuma günü Hatay’da devlet hastanelerinin temelini attığını, ancak temel atma işleminin ‘göstermelik’ olduğunun anlaşıldığını, küçük bir alana dökülen beton ve malzemelerin iş makineleriyle kaldırılıp götürüldüğünü hatırlattı. Bulut, “İktidar, seçim öncesi ihalesini bile yapmadığı hastanelerin göstermelik temellerini attı. Projeler vatandaşın gözünü boyama amaçlı. Vatandaşı kandırmaktan utanmıyorlar. Yandaş kanallarda kameraların kadrajına sığdırdıkları küçücük alanlara attıkları temelleri, canlı yayın bittikten hemen sonra kaldırdılar. İhalelerin hangi şirkete gideceği bile belli. Yalan, dolan üzerine kurulu bu iktidar 15 Mayıs sabahı son bulacak. Depremzedeler için yapacağımız konutları tek bir kuruş almadan teslim edeceğiz” dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.