Müftüoğlu:Demokraside eşit temsil için mücadele ediyoruz

Müftüoğlu:Demokraside eşit temsil için mücadele ediyoruz
Yayınlama: 31.03.2023
A+
A-

 

CHP Adana Milletvekili A.Adayı Müftüoğlu gazetemizi ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adana Milletvekili A.Adayı Elife Müftüoğlu Gazetemizi ziyaret ederek, neden milletvekili aday adayı olduğunu anlattı. Bugüne kadar, kadının sosyal ve siyasal yaşamda erkeklerle eşitliği bilincinin yükseltilmesi için uzun süre STK’larda çalışmalarda bulunduğunu belirten Müftüoğlu, “Özellikle kadına yönelik şiddette yeterli önlem alınmadığı hak,hukuk ve adaletin bittiği , Anayasa mahkemesinin ve Avrupa İnsan hakları mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, üniversitelerimizde keyfi olarak atanmaları yapıldığı bir dönemde milletvekilliği aday adaylığına başvuru yaptım.

Seçim  döneminde  kadın haklarının özellikle 6284 sayılı kanun olan Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun kaldırılması için neredeyse kadın düşmanlarının ittifak yaptığı bu dönemde,en büyük umudumuz olarak gördüğümüz Sayın   Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı içimize umut tohumları serpti. Demokrasi,eşit temsil,tüm canlıların daha adil bir Türkiye’de yaşaması için biliyorum ki seçim sonucu Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımız olacak ve yeni bir parlamenter düzene geçmek için çalışacağız.

İşte o gün artık  sosyal-siyasal alanlarda  kadın-erkek eşitliği bilincinin yükseltilmesi,Kadınlara ekonomik özgürlüğünü kazandırmak istihdam yaratmak,Kadınların karar mekanizmalarında eşit temsili sağlamak için yasalara ve parti tüzüklerinde yer verilmesi,özellikle ilköğretim döneminden itibaren Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine yer verilmesi, Kadına şiddet mücadelesinde iyi hal indirimi olmadan yasaların uygulanması gibi çözümler üzerinde çalışmalar yapılması için mücadelemizin sürdürmek istiyorum.

Bugüne dek verdiğim bu mücadelenin Meclis içerisinden başlayarak,toplumun ve yaşamın her alanında demokrasiyi etkin kılmak adına daha çok kadına ve gence ulaşması için çabalamaya devam edeceğim. 1935 yılından beri parlamentoya seçilen erkek vekil sayısı 10302 iken aynı dönemde seçilen kadın sayısının sadece 594 olduğunu biliyor musunuz? Bugün mecliste 600 vekilin sadece 100 tanesi kadın,biliyor musunuz?81 ilde sadece 4 kadın Belediye Başkanı olduğunu biliyor musunuz?1396 belediye varken sadece 40 kadın başkan olduğunu biliyor musunuz? Bu konuda herkesin üstüne düşün bir şey var,hepimizin. Korkmadan,sesini duyurmak isteyen,her seçimde seçme kadar seçilme hakkını da kullanmak isteyen kadın sayısı çoğalsın diye yola çıkıyoruz.Toplumda en çok gençler mutlu olsun diye yola çıkıyoruz. Daha çok insan STK nedir öğrensin diye yola çıkıyoruz.Herkes birbirini daha fazla dinlesin diye yola çıkıyoruz. Kadın daha görünür olsun diye yola çıkıyoruz. Hak ettiğimiz ve hayal ettiğimiz bir ülkeyi inşa etmek için yola çıkıyoruz. Sözüm meclisten içeri, herkes için yola çıkıyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.