CHP Antalya Milletvekili A.Adayı Başaran, baba ocağı Ceyhan’daydı

CHP Antalya Milletvekili A.Adayı Başaran, baba ocağı Ceyhan’daydı
Yayınlama: 02.04.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Antalya’da geçtiğimiz günlerde aday adaylığını ilan eden Ceyhan Sevdalısı Dr.Mehmet Ali Başaran,saha çalışmalarına hız verdi.

Başvuruların kapanmasından sonra gözler siyasi partilerin genel merkezleri tarafından ilan edilecek listelere çevrildi.

Antalya’da bazı partilerden aday olan isimlerin şimdiden çalışmalarına başlaması ise dikkatlerden kaçmadı.Bu isimlerden bir tanesi olan Ceyhanlı Dr.Mehmet Ali Başaran, adaylığını ilan etmesinden sonra Antalya’da çalışmaları için düğmeye bastı.

Başaran, ziyaret programını Antalya’da sürdürürken,doğup büyüdüğü baba ocağı Ceyhan’a gelerek,Ailesinden hayır duası aldı.Daha Sonra Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere,ilçe Belediye Başkanlarını ve ittifak ortaklarını da, ziyaret ederek gönüllere girdi.

“BAŞARAN DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Yapacağı çalışmalarla ilgili, Toros Gazetesi’ne bir açıklama yapan Dr.Mehmet Ali Başaran,”

Antalyalı ve Adanalı hemşerilerimizin kaybedecek bir dakikası bile yok.Milletimizin üzerine çökmüş bu karanlığı bir an önce Çıktığımız bu yolda yılmadan, durmadan çalışmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.Halkımızın gerekli desteği vereceğinden eminiz.”açıklamasında bulundu.

DR.MEHMET ALİ BAŞARAN KİMDİR ?

İlk, orta ve lise eğitimimi Ceyhan’da tamamladım. 1991 yılında İstanbul Üniverisitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünü bitirdim. 1994 yılında “Orman Yüksek Mühendisi”, 1999 yılında “Doktor” ünvanlarını aldım. 2022 yılında hukuk bilgimi ilerletmek için “Adalet” ön lisansı bitirdim. Bugüne kadar Avrupa Birliği, Tübitak, Orman Bakanlığı, Birleşmiş Milletler ve WWF kaynaklı 29 adet projeyi tamamladım. Bu projelerden yerli ve yabancı dergilerde yayımlanmış 60’ın üzerinde yayınim bulunmaktadır. En son olarak 21 Mart 2023 tarihinde Dünya Ormancılık Gününde basılarak dağıtıma çıkan 442 sayfalık “Orman Yangınları” kitabının editörlüğünü yaptım. Çok sayıda STK’da üye, yõnetici ve başkan olarak görev yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Bunlardan bazıları TMMOB Orman Mühendisleri Odası, Türkiye Ormancılar Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Doğal Kaynak ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği, Antalya Orkidelerini ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği, Orkam Sen, Tarım Orkam Sen gibi. Ayrıca 1924 yılında kurulan ve Cumhuriyetimizle yaşıt olan Türkiye Ormancılar Derneğinin Bilim Kurulu Üyesiyim. Orman Yangınları, Orman Köylūleri ve Kırsal Kalkınma, Biyolojik Çeşitlilik, Ormanların Planlanması, Orman Kadastrosu, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri uzmanlık konularımdır. Doğa ve çevrenin koruması konusunda bir çok eylemde bulundum. Bilimsel çalışmamı doğa korumasında mahkemelere dayanak olarak sundum. 32 yıllık devlet memuru ve ornan mühendisi olarak tecrübem bulunmaktadır. Memuriyetimin son 9 yılı Cumhuriyet Halk Partili olmamdan õtürü Erzurum’da sürgünde geçti. Partime ve halkıma hizmet etmek, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak istiyorum. Bu dedenle var gücümle çalışarak TBMM’de milletvekili olmak istiyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.