Mersin’de sağlıkçılara yönelik şiddet protesto edildi

Mersin’de sağlıkçılara yönelik şiddet protesto edildi
Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-
(AA) – Mersin’de aynı gün içinde bir hemşirenin öldürülmesi ve bir intern doktorun tüfekli saldırıya uğraması protesto edildi.

Mersin Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu öncülüğünde bazı sendika, dernek ve platform üyeleri Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi önünde bir araya geldi.

Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Reyhangül Baloğlu, boşanma aşamasındaki eşi tarafından Mut Devlet Hastanesi’nde çalışan hemşire Ayfer Kaya’nın silahla vurularak öldürüldüğünü, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde intern doktorun da silahlı saldırı sonucu ağır yaralandığını hatırlattı.

Şiddete her zaman dur diyeceklerini belirten Baloğlu, “Başka kadınları, meslektaşlarımızı, sağlık emekçilerini kaybetmeye tahammülümüz yok.” dedi.

Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Mut’ta dün, Şuayip Kaya (39) Mut Devlet Hastanesi otoparkında boşanma aşamasında olduğu hemşire eşi Ayfer Kaya’yı silahla vurarak öldürmüş, ardından aynı silahla intihar etmişti.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan teknisyen E.K. ise dün aynı hastanede intern doktor N.N’yi tüfekle ateş ederek ağır yaralamıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.