Kadın ürolog Operatör Doktor Ayşe Veyhürda “İdrar kaçırmanın Sırları”nı yazdı

Operatör Doktor Ayşe Veyhürda Dikmen, bayan ürolog olarak idrar kaçırma sorunlarını, iktidarsızlık sorunlarını, prematür ejakülasyon sorunlarını, mesane hastalıklarını, prostat kanserini ve böbrek taşlarını meslek aşkıyla, en son bilimsel gelişmeler ışığında tedavi ediyor.

Kadın ürolog Operatör Doktor Ayşe Veyhürda “İdrar kaçırmanın Sırları”nı yazdı
Yayınlama: 26.09.2023
Düzenleme: 27.09.2023 13:42
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Kadın ürolog Operatör Doktor Ayşe Veyhürda “İdrar kaçırmanın Sırları”nı yazdı

Türkiye’nin ilk Türk kadın üroloji doktoru olan Operatör Doktor Ayşe Veyhürda Dikmen, ürolojiye 25 Nisan 2004’te Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda başlamış.  Ürolog Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen, o günden beri hem kadın hem de erkek hastaların üroloji alanındaki hastalıklarına çare olup tedavi etmeye devam ediyor.

Ürolog olmak onun için hiç zor değil: 3 dil bilen ve çok sayıda bilimsel makale yazmış olan Operatör Doktor Ayşe Veyhürda Dikmen, bayan ürolog olarak idrar kaçırma sorunlarını, iktidarsızlık sorunlarını, prematür ejakülasyon sorunlarını, mesane hastalıklarını, prostat kanserini ve böbrek taşlarını meslek aşkıyla, en son bilimsel gelişmeler ışığında tedavi ediyor.

Kadın üroloji uzmanı olmak Operatör Doktor Ayşe Veyhürda’nın hayatının bir parçası haline gelmiş. Hem kadın hastaları, hem de erkek hastaları, Dr Ayşe Veyhürda’yı özellikle kadın üroloji doktoru olması nedeniyle tercih ederek geliyorlar. Operatör Doktor Ayşe Veyhürda kadın hastalarına son çıkan teknolojik cihazlar ile idrar kaçırma ameliyatlarını uygulamakta. Ürolog Dr Ayşe Veyhürda Dikmen, erkek hastalarının iktidarsızlık ve penil eğrilik şikayetlerini son yılların çok tercih edilen tedavisi ESWT yöntemi ile çözmekte.

Tekrarlayan sistit, idrar tutamama, mesane ağrısı ve böbrek taşlarının tedavisinde, bayan üroloji doktoru olarak Ürolog Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen kadın hastalarına şifa dağıtıyor. İdrar kaçırma ameliyatlarında, kadın hastalar tarafından kadın üroloğu olarak tercih edilmekte. Bugüne kadar erkek cinsel sağlığı, prostat hastalıkları, testis hastalıkları konusunda on binlerce erkek hastayı da tedavi etmiş olan Üroloji uzmanı Dr. Ayşe Veyhürda, 2018’de Avrupa Üroloji Kongresi’ne Türkiye’den kendi yazdığı makalesiyle seçilen ilk bayan ürolog.

Kadın ürolog olarak tüm bayan doktorlara ışık tutan Operatör Doktor Ayşe Veyhürda Dikmen, tüm kadınların dertlerine tercüman olacak “İdrar Kaçırmanın Sırları” isimli kitabıyla raflarda yerini almak için gün sayıyor. Operatör Doktor Ayşe Veyhürda Dikmen, “İdrar kaçırma şikayeti olan binlerce kadın hastaya dayalı tecrübelerini aktardığı ilk kitabı için şunları söyledi: “Kadın ürolog olmak için üroloji alanında çok sayıda engellere karşı, büyük gayretlerle mücadele ettim. Üroloji uzmanlığını çok seviyorum ve ilk kitabımı da idrar kaçırmadan muzdarip olan kadın hastaların dertlerine ışık tutmak için yazdım. İdrar Kaçırmanın Sırları’nda ülkemizin tüm kadınları kendi hayatlarından birer kesit bulacak. Bu kitap, “Tüm zorluklara rağmen ben her şeyin en iyisini yaparım” diyebilecek gücü, kendinde bulan kadınların rehberi olacak.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.