Menteş:Adana Tabip Odası evinizdir

Menteş:Adana Tabip Odası evinizdir
Yayınlama: 20.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Adana Tabip Odası, ÇÜ Tıp Fakültesi İntörn Hekimlere kahvaltı düzenledi. Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, kahvaltıya katılan İntörn Hekimlerin dönemin en zorlu eğitim sürecini yaşadıklarını ifade ederek “Zaten zorlu geçen eğitim süreciniz pandemi ve deprem gibi doğal afetlerle katmerlendi. Başarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Adana Tabip Odası her zaman evinizdir” dedi.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE VE İNTÖRN HEKİMLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Suntur, ATO İnsan Hakları Komisyon Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilal ile AHBAP Adana Yönetimininde katıldığı kahvaltı etkinliğinde konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Misyonumuz gereği üyelerimizi koruduğumuz gibi Tıp Fakültesi öğrencilerimizede birinci sınıftan sizler gibi mezun oluncaya kadar sahip çıkıyoruz. Bizler de bu fakülteden mezun olmaktan gurur duyuyoruz. Biz oda yöneticileri olarak, bir hekim olarak ülke sevdalısı insanlarız. Her zaman dile getirdiğimiz gibi ‘İyi hekim olmak iyi insan olmaktan geçer’ sözümüzü yineliyoruz. Artık sizler Asklepios’un, Nostradamus’un, Hijiya’nın, İbni Sina’nın, Lokman Hekim’in meslektaşı olarak görev yapacaksınız. Bu halka hizmet etme onurunu sizler de yaşayacaksınız. Mesleğinizi layıkıyla yapacağınıza eminiz. Öncelikle gideceğiniz ilin tabip odasına kaydınızı mutlaka yaptırın. Bizler gibi sizlerde meslektaşlarınıza, öğrencilere, intörnlere sahip çıkın. Bundan sonraki hayatınızda da durmadan kendinizi geliştirin. Ülkemizin ve halkımızın sizlere ihtiyacı var”

 

EĞİTİM AKSAMAMALIDIR

İyi hekim olmak için iyi eğitim alınmasının şart olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “İyi eğitim için iyi bir fakülte ve depreme dayanıklı derslikler olmalıdır. Deprem sonrası sizlerinde maruz kaldığınız Tıp Fakültesi ve Balcalı Hastanesi hasarlı bina sorunu biran önce çözüme kavuşturulmalıdır. İki bin Tıp Fakültesi öğrencisinin 700 asistanın eğitimi aksamış durumdadır. Hasarlı binalar güçlendirmemi yapılır? Yeni bina mı yapılır bilemeyiz ama bildiğimiz şey eğitimin aksadığıdır. Yetkililerin buna acil çözüm bulması şarttır.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.