Akay:Üreten ve paylaşan belediyecilik hizmeti yapıyoruz

Akay:Üreten ve paylaşan belediyecilik hizmeti yapıyoruz
Yayınlama: 08.12.2022
A+
A-

Seyhan Belediye Başkanı Akay, SEYTİM’e ve onun geleceğin dünyasındaki önemine dikkat çekti.

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve basın mensuplarının katılımı ile (Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi )SEYTİM’de basın toplantısı yapan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Seyhan Belediyesi Teknoloji ve inovasyon Merkezi (SEYTİM) gençlerin, teknoloji ve girişimcilik alanlarındaki niteliklerinin arttırılması amacıyla ekipman ve altyapı desteği ile birlikte uygulamalı eğitim modellerinin geliştirildiği, yenilikçi fikirlerin üretilip hayata geçirilebileceği bir merkezdir.”dedi.

TEKNOLOJİK İNOVASYON ÖNEMLİ

Belediye hizmetleri ve SEYTİM hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Akay, ” Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir rekabet avantajı için, yenilik üretebilen ve teknolojiyi yönetebilen yüksek nitelikli gençlere ihtiyaç vardır. Bu nedenle, teknolojik inovasyon eğitimi özellikle gelişmekte olan ülkeler için öncelik taşımaktadır. Ülkemizde gençlerin eğitim, sağlık ve istihdam sorunlarını aşabilmek, potansiyellerini keşfetmek ve kapasitelerini arttırmak için inovatif bakış açılarına ihtiyaç vardır. Bu çerçevede Dünyada ve Türkiye’de ki gençlere yönelik teknolojik inovasyon örnekleri değerlendirilerek gençlerin sosyal inovasyon ile birlikte ülkede ekonomik ve sosyal yaşama katılımını sağlayacak ve gençlerin potansiyelini doğru yöne kanalize edecek yeni uygulamalar için bir perspektif çizilmektedir. Seyhan Belediyesi Teknoloji ve inovasyon Merkezi bu amaçlar doğrultusunda oluşturulmuştur.”diye konuştu.

VİZYON SAHİBİ GELECEĞE HAZIR BİREYLER

Vizyon sahibi, geleceğe hazır bireyler yetiştirmek için SEYTİM’i kurduklarına dikkat çeken Başkan Akay; “SEYTİM’de gençlerin ve çocukların bilim, sanat ve gelişen teknolojiyi takip edebilecekleri, uygulayabilecekleri, kendi projelerini üretebilecekleri ve yetenekleri doğrultusunda faaliyetlerde bulunabilecekleri bir hizmet sunuluyor.Bilimsel, teknolojik, sanatsal ve kültürel yönden gelişimlerini desteklemek, bilgiye ulaşmalarını, üreten bireyler olmalarını, elde eksikleri bilgileri uygulamalarını ve bu sayede vizyon sahibi, geleceğe hazır bireyler olarak yetişme imkanı elde etmeleri hedeflenmektedir. COVİD-19 sonrası üretim çok önemli bir konu oldu. Dünyanın geldiği nokta, ekonominin getirdiği sıkıntılar dünyada ve her yerde yaşanırken, biz ülke olarak daha çok yaşıyoruz. Artık dünya ve ülkemiz yeniden şekilleniyor. Yeni dünya düzeninde üretimin artması, iklimin korunması gerekiyor. Gıda güvenliği ve güvenilir, sağlıklı olmalıdır. Gıda en kısa sürede üreticiden tüketiciye gitmek zorundadır. Bunun dışında yapay zeka ve dijital gelişmeler öne çıkmaktadır.” dedi.

MERA HİZMETİNE BAŞLADIK

Dervişler’de 400 dönüm, Karayusuflu’da 380 dönüm, Gökçeler’de 150dönümde mera hizmetine başladıklarını ifade eden Akay, çiftçilerin girdi maliyetlerini meralar ile çözmeye çalıştıklarını söyledi. Akay, çiftçilere veterinerlik ve vitamin desteği de sağladıklarını, doku kültürü laboratuarı oluşturduklarını ifade ederek, “Üreten ve paylaşan belediyecilik hizmeti yapıyoruz. Seyhan ilçemizde 10 ayrı noktada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve aşevine yakın noktalarda oturan öğrencilerimize hafta içi her gün 16.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz sıcak yemek ikramında bulunuyoruz.12 adet taziye evini Bilgi Evi’ne dönüştürdük.Bir de mobil bilgi evi oluşturduk. 4 bin kişiye her ay Halk Kart ile maddi yardımda bulunuyoruz. Bilgi evlerinde 23 bin öğrenciye eğitim veriliyor, 21 bin vatandaşa sanat öğretiliyor. Deterjan üretimine başladık ayrıca, glütensiz fırın yaparak her gün ekmek, peksimet, kek gibi şeyleri üretiyoruz.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.