Memiş:İhracatta yeni rekorlar kıracağız

Memiş:İhracatta yeni rekorlar kıracağız
Yayınlama: 20.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi)-Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında artış sağlayarak 143,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Hububat ve bakliyatta hasat dönemine girildiğini, yeni mahsul buğday ve kırmızı mercimeğin piyasada satışına başlandığını kaydeden AHBİB Başkanı Veysel Memiş, bu yıl ürün bolluğu yaşandığını vurguladı. Hububat ve bakliyatta yurt içi ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacak rekoltenin elde edileceğini ifade eden Başkan Veysel Memiş, geçen yıldan stok devri de dikkate alınarak bu ürünlere yıl boyunca ihracat kısıtlamalarının uygulanmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 yılı Bitkisel Üretim 1. Tahmini’ne göre buğdayda yüzde 3,8 artışla 20,5 milyon ton, ayçiçeğinde yüzde 6,1 artışla 2,55 milyon ton, şeker pancarında yüzde 13,2 artışla 21,5 milyon ton, bezelyede yüzde 35,3 artışla 3 bin 237 ton rekolte öngörüldüğünü kaydeden Başkan Veysel Memiş, nohutta 580 bin ton, fasulyede 270 bin ton ve kırmızı mercimekte 400 bin ton ürün beklendiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.