Yaşar Özkan, “Çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır”

Yaşar Özkan, “Çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır”
Yayınlama: 20.07.2023
Düzenleme: 20.07.2023 11:41
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) –  Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, tarımda içinde bulunulan üretim sezonunun sorunlarla başladığını ve sorunların giderek arttığını vurguladı. Üretim faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ederken akaryakıtta ÖTV ve KDV artışlarının çiftçi üzerinde şok etkisi yarattığını kaydeden Özkan, yaptığı açıklamada, “Üretimin aksamaması için çiftçilerin kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır” dedi.

Üretim sezonunun zorluklarla devam ettiğini kaydeden Başkan Yaşar Özkan, yaklaşan mısır hasadı açısından da acilen hazırlık yapılması gerektiğini, mevcut ekonomik göstergeler göz önüne alınarak alım fiyatının belirlenmesinin şart olduğunu ifade etti.

İlk hasadı yapılan buğday, arpa ve ayçiçeği gibi ürünlerin fiyatının yanlış tarım politikaları ile geçen yılın altına düştüğünü dile getiren Özkan, şunları söyledi:

“Bu durum üretici açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Üretim faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ederken akaryakıtta ÖTV ve KDV artışları çiftçi üzerinde şok etkisi yaratmıştır. Üretimin aksamaması açısından çiftçilerin kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır. Hasadı yaklaşan Mısır ürünü açısından da üreticiler endişe ile beklemektedir. Programsızca yapılan ithalat nedeniyle TMO depolarının dolu olması öngörülebilir bir durum değildir. Dolayısıyla yaklaşan Mısır hasadı açısından acilen hazırlık yapılmalı, mevcut ekonomik göstergeler göz önüne alınarak alım fiyatı belirlenmelidir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.