Katar:Gündem geçim derdi hayat pahalılığı

Katar:Gündem geçim derdi hayat pahalılığı
Yayınlama: 17.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – İnsanca Yaşam Platformu Başkanı Cihan Katar Türkiye’nin gerçek gündeminin hayat pahalılığı olduğuna dikkat çekerek şu açıklamada bulundu; Hiperenflasyon, düşen alım gücü, artan yoksulluk, geçinemeyenler, barınamayanlar, karnını doyuramayanlar… Her ne kadar milyoner sayısı önemli bir artış gösterse de dünyanın gerçeği artan bu sefalet. Zengin azınlık ile yoksul ve giderek yoksullaşan geniş kitleler arasındaki uçurumun giderek büyümesi. Aylık masrafları yüz binlerce dolar olan yatlarda tatilini yapanlarla karnını doyurmakta ve barınmakta güçlük çekenler arasındaki uçurum. Gelişmiş kapitalist ülkeler de dahil olmak üzere alım gücündeki düşüş sadece en yoksul kesimleri değil, orta sınıfları da bir süredir huzursuz ediyor ve gelecek kaygılarını artırıyor.

Dünyanın pek çok yerinde kimi avazı çıktığı kadar bağırarak kimi de sessizce alım gücünün düşmesini protesto edip iyileştirilmesini talep ediyor.Peki tüm dünyada protestolar artarken Türkiye’de durum ne?
Akaryakıt fiyatlarındaki artış hem haneleri hem de başta çiftçiler olmak üzere bazı sektör çalışanlarını doğrudan etkiliyor. Türkiye’de sendikaların önemli bir bölümü dalgakıran işlevini üstlenmiş durumda. Ülkenin daimi gündemi olan enflasyon rakamları ve zam furyası vatandaşı uzun zamandır nefes alamaz hale getirdi. Kışın doğalgaz açılmıyor, yazın klima. Asgari ücretlinin geçim derdi. Emeklilerin durumları ve fatura ve kira ödemekte zorlanan insanlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.