MAYA KEHANETLERİ

Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Antik Mısır, Babilliler, Sümerler ve Antik Yunandan hiçbir farkı olmamasına geç keşfedilmiştir, Maya Uygarlığı

Dünya tarih’in de aynı gizemi ve önemi sağlamaktadır. Bu kadar geç keşfedilmesinin temel sebeplerinden biri Amerika’nın  geç keşfi olarak düşünebiliriz. Mayanın önemli kayıtları CHİLAM BALAM kitaplarında kayıtlıdır. Chilam Balam ,Maya Kahin rakiplerine verilen isimdir .Yaşadığı şartları düşününce sahip oldukları bilgiler karşısında hayret etmemek imkansızdır.

‘’Yukarıda ne oluyorsa aşağıda da o olur ‘’ yaşam şartlarını buna göre dizayn ediyorlardı ve doğada gerçekleşen her olay çok kıymetliydi. Mayalar yaşadıkları Dünya çağına dördüncü dünya olarak kabul etmektedirler .Dördüncü dünyanın sonunu inançlara göre toprak getirecekti. Dördüncü dünya insanları bencildi. Evrende var olan her şeye hükmetmek istemektedirler. Doğaya toprağa ve tüm insanlığa …Bu düşünce son zamanlarda karşımıza çok çıkan ‘’yeni dünya düzeni ‘’ ni çok çağrıştırıyor.

Kehanetlerden en önemlisi ilahi bir bütünü hissedecekleri bilince varmaktır .Aynı zamanda dördüncü dünyada diğer bütün ırkların mücadelesinden bahseder.

Diğer bir kehanet ise 11 Ahau tarihinde Dzuleler (Beyaz şövalyeler) gelecekler ve bu ülkeye (Maya diyarına) yerleşecekler…11Ahau K’atun böylece geçecek ve yeni K’atunlar döngüsü başlangıcı olacak.

Dzulelerin kızıl sakalları olacak; onlar güneşin çocukları olduklarından doğudan gelecekler.

Toprak doğudan yürüyecek. Hikaye ilk başladığı yerde yeniden başlayacak.

…..

(Kaynakça…İndigo tarih dergisi)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.