“Mavi Sularda Engelsiz Mutluluk” projesi başarıyla tamamlandı

“Mavi Sularda Engelsiz Mutluluk” projesi başarıyla tamamlandı
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Engelli sporlarında köklü bir geçmişe sahip Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan spor politikalarını inceleyerek, ülkemizde bu alandaki eksiklikleri tespit edip gidermek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan “Mavi Sularda Engelsiz Mutluluk” projesi başarıyla tamamlandı.

Bedensel engelli bireylerin spor yoluyla sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan proje, “Erasmus KA – 182 Spor Personellerinin Hareketliliği” programı çerçevesinde yürütüldü.

Proje kapsamında Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yedi katılımcı 8 – 14 Mart 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Leipzig şehrinde bulunan SV HALLE Spor kulübünü ziyaret ettiler.  Ekip üyeleri, kulübün faaliyet gösterdiği branşlardaki etkinliklerini yerinde izleyerek, tesisler hakkında detaylı bilgi sahibi olma şansını yakaladılar.

Proje kapsamında spor kulübünün tesislerinde gerçekleştirilen çalışmalar, ülkemizde bedensel engelli bireyler için gerçekleştirilebilecek faaliyetler hakkında, projeye katılan personellerin fikir edinmelerine yardımcı oldu. Proje ortakları arasında yer alan ve farklı ülkelerden bir araya gelen sporcular, özellikle Para Kano ve Para Kürek branşları ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Bu projenin de katkılarıyla Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye’de henüz yaygınlaşmamış bu iki branşı ülkemize kazandırmak için çalışmalarına devam etmektedir. Bu çerçevede, Kano, Kürek ve Bedensel Engelliler Federasyonları ile işbirliği içinde antrenör yetiştirme kurslarının açılması planlanmaktadır. Sonrasında, bu branşların önce Adana’da ardından da ülkemizde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.