Kozanlı öğrencilerin Ankara’daki evi açıldı

Kozanlı öğrencilerin Ankara’daki evi açıldı
Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

(İHA) – Kozanlı öğrencilerin Ankara’daki evi olacak Başkent Kozan Vakfı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kozan’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından Kozanlılar katıldı.

Açılışta konuşan Başkent Kozan Vakfı Başkanı Ahmet Topaloğlu, vakfın Kozanlı hemşehrileri bir araya getirmek, tanıştırmak, kaynaştırmak, gurbetteki öğrencilere destek olmak, iş dünyasında ve bürokraside destek olacak bir ortam oluşturmak için kurulduğunu söyledi. Topaloğlu, “Kozan Vakfı olarak birinci ana hedefimiz memleketimizden gurbete giden öğrencilerimize destek olmaktır. Onların eğitimi başta olmak üzere ortaya çıkabilecek her türlü ihtiyacını karşılamak, yaşam kalitesini arttırmak ve sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmaktır. Geçtiğimiz yıl 30 öğrencimize, bu yıl ise 100 üniversite öğrencimize burs imkanı sağladık. Vakfımıza destek olan siz gönüllüler ve bağışçılar sayesinde hedeflerimize ulaşmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayıyı oldukça arttıracağız” dedi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir de, vakfın Kozanlılar için önemli bir oluşum olduğunu belirterek, “Bu vakıf ‘Kozanlıyım’ diyen herkesin bir olduğu, memleket sevdalısı olan, memleket evlatlarını seven bir oluşumdur” diye konuştu.

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, “Kozanlılarımızın Ankara’daki evi ilk olarak açılıyor, gururluyuz. Burada öğrencilerimize yönelik olarak yapılan çalışmalar var. Kozanlı kardeşlerimizin Ankara’da bir evi var artık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek vakıf açıldı. Açılışın ardından Başkent Kozan Vakfı Başkanı Ahmet Topaloğlu tebrikleri kabul etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.