Alper:Hedefimiz partimizi genelden yerele iktidara taşımak

Alper:Hedefimiz partimizi genelden yerele iktidara taşımak
Yayınlama: 25.11.2022
A+
A-

TOROS Radyo ve TOROS TV Youtube kanalında yayınlanan Yerel Gündem Programı’nın bu haftaki konuğu İYİ Parti Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Diş Doktoru Bülent Alper, Genel Yayın Koordinatörü İnci Yılmaztürk ile canlı yayında yaptığı söyleşide ülke genelinden başlayıp, Çukurova ve Adana’ya odaklanan tespitlerini, sorunlar ve çözüm yollarını, başkan olduğu taktirde, öncelikli olarak uygulayacağı projeleri anlattı.

AKŞENER’E BÜYÜK İLGİ

Toros Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü İnci Yılmaztürk, Dt. Bülent Alper’e hoş geldiniz dedikten sonra ‘Sayın Alper, kısa süre önce İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Adana’yı ziyaret etti. Bizim izlenimlerimiz oldu tabii ki, ama bir de sizin değerlendirmenizi izleyicilerimiz ve dinleyicilerimizle paylaşmak isteriz. Ben Sayın Akşener’le programa başlamak istiyorum. Ne dersiniz’ diye giriş yaptı.Bülent Alper de konuşmasına, genel başkanının Adana ziyaretiyle başladı. Adanalıların, Akşener’e büyük ilgi gösterdiklerini vurgulayarak, bu ilginin ve coşkunun  yaratıcılarına teşekkür etti.

İYİ PARTİ YÜKSELİYOR

İYİ Parti Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Dt. Bülent Alper, yurt genelinde olduğu gibi, Çukurova ve Adana’da da Genel Başkan Meral Akşener’e büyük sevgi gösterildiğini, inanıldığını ve güvenildiğini vurgulayarak ‘Bu nedenledir ki İYİ Parti devamlı yükseliştedir’ dedi.

COŞKU SELİ

Alper, Meral Akşener’in Yüreğirli vatandaşlar ve özellikle Balkan Türkleri Derneği üyelerince, daha sonra da İmamoğlu ve Kozan halkı tarafından coşku seliyle karşılanıp, ağırlandığını ifade ettikten sonra şöyle devam etti:‘Partimize büyük teveccüh var. Üye sayımız 4 yılda 4 katına çıktı, devamlı da artıyor. Üye sayımızın artması, parti teşkilatlarımızdaki hareketliliği de olumlu etkiliyor. Teşkilat binalarımız arı kovanı gibi.Üye rakamlarımız gerçeği yansıtıyor. Hepsi resmi kayıtlı. Şişirmece filan yok. Söylediğim gibi sayın Akşener’e inanılıyor. İYİ Parti’nin önüne çok engeller çıkartıldı. Meral Akşener’in yolları kapatıldı. Ama engel tanımadık. İYİ Parti’ye gelenlerin çoğu başka partilere de gidebilirlerdi. Ben de dahil, başka partilerde kendimize yer bulabilirdik. Ama biz inandığımız liderin safında yer almayı tercih ettik’dedi.

NEDEN GENEL KURUL?

İnci Yılmaztürk’ün ‘Herşey  istediğiniz gibi giderken neden Genel Kurul yapıyorsunuz’ sorusuna Bülent Alper şöyle yanıt verdi:‘Seçim döneminde herkes aday olabilir. Teşkilat yöneticilerimiz, İl ve İlçe Başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz aday olabilir. Bu gibi durumlarda teşkilatlarımız boşalır. Başsız kalır. Bunun acısını daha önce yaşadık. Bir daha yaşamamak için kongreler ve Genel Kurul Kararı alındı. Bu kongrelerde seçilenler, önümüzdeki seçimlerde aday olamayacaklar, teşkilatları yönetecekler.Bu hafta sonu  ilçe kongrelerimiz başlıyor. Sonra il kongremizle İl başkanımızı ve yönetimini seçeceğiz. Ve yeni kadrolarla seçim çalışmalarına bütün gücümüzle başlayacağız.Bu kongreler parti içi demokrasinin gereğidir. Önce Partinizde demokrasiyi sağlayacaksınız ki, sonra da ülkeye  monte edebilesiniz.Parti içi demokrasinin aşamalarından biri de adayların hakkaniyetle belirlenmesidir. Milletvekili adaylarımız da, Belediye Başkanı adaylarımız da üyelerimizin, ya da delegelerimizin katılacağı bir temayül oylaması ile seçilecek. Böylece tabanın istediği olacak. Kayırmaca, kollamaca olmadığı için, kırgınlık, dargınlık da olmayacak’ diye konuştu.

GELELİM YÜREĞİR’E

Bu giriş söyleşisinden sonra İnci Yılmaztürk’ün ‘Gelelim Yüreğir’e’ demesiyle sohbetin ana eksenine dönüldü.Yılmaztürk ‘Yüreğir’de çalışmalara devam ederken aday olmak istiyor musunuz diye sormayacağım. Çünkü Yüreğir’in 107 mahallesini gezdiniz. Vatandaşla konuştunuz, sorunlarını dinlediniz, beklentilerini not ettiniz. Sorunlara vakıfsınız. Hep şöyle diyorsunuz. Yüreğir’de belediye başkanlığı yapmak zor ama ben zoru başarmak istiyorum. Şimdi bu zor noktadan başlayalım. Vatandaşta neleri gördünüz, ne gibi değişiklikler yaşanıyor’ diye konuyu Yüreğir’e taşıdı.

ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

Alper ‘Çok şey değişti ve her gün değişiyor.Ama Yüreğir’de değişen yok.Sorunlar değiştikçe vatandaştaki tepkide değişiyor. Belediyenin bu sorunlara ulaşması ve ortadan kaldırması lazım. Ama ne yazık ki belediyenin 850 milyon TL. borcu var. Bu kadar borca rağmen yapılmış olanları sorguladığınız zaman, TOKİ’nin yaptığı binaları saymazsak kentsel dönüşüm çalışmaları hala problemli biçimde devam ediyor. Sonuç alınamıyor. Yani sorun yumağı bir Yüreğir’den bahsediyoruz. Yüreğir, Adana’nın tamamına baktığımızda, biraz daha altyapısı eksik, düzensiz bir yerleşime sahip. Adana’nın merkez ilçesi olan, sanayi tesislerinin, narenciye başta olmak üzere zengin tarım alanlarının bulunduğu Yüreğir bir türlü kalkınamıyor. Bunun nedenlerin üzerinde durmak, çözüm üretmek gerekiyor ama, bugüne kadar bu yönde harekete geçilmemiş. Yüreğir’den kazananlar, gidip Seyhan’da, Çukurova’da oturuyor. Çünkü Yüreğir sosyal yönden geri bırakılmış. Yüreğir’i sosyal, kültürel yönden çağdaş seviyelere taşırsak, Yüreğirli niye Seyhan’da Çukurova’da otursun. Bütün sosyal, kültürel ihtiyaçlarının karşılandığı Yüreğir de oturur.”diye ifade etti.

METAL SANAYİ SİTESİ

Sözlerine devam eden İYİ Partili Alper, ‘Çok kapsamlı projeler hazırladım. Örnek vermek gerekirse küçük metal sanayi sitesi, daha kapsamlı ve düzenli hale getirilebilir ve oradaki esnafın daha rahat ve verimli çalışması sağlanabilir. Öte yandan verimli tarım alanlarına da el uzatılmalıdır’dedi.

BORÇ YÜKÜ

İnci Yılmaztürk konuyu borç yükünün ağırlığına getirdi. ‘850 milyon TL. borç var diyorsunuz. Bu sizi zorlamaz mı’ diye sordu. Bülent Alper ‘Elbette zorlar ama çözüm bulunur’ dedikten sonra şöyle devam etti:‘Yüreğir’de sosyal çabalar için önce altyapı hazırlanmalı. Yani çağdaş yerleşim, oturabilecek konutlar, yaşanabilecek mahalleler, geçilebilecek sokaklar yapılmalı. Ben mahalle mahalle gezdim. Vatandaşa sordum, muhtara sordum. Ve baktım ki, Yüreğir’de gözle görülür bir gelişme sağlanamamış. Ben bu gelişmeyi sağlamaya talibim. Yüreğir’i adım adım geziyorum. Yapılanları görüyorum. Yapılmayanları da görüyorum. Hizmet ve yatırım eksikliklerini tespit ediyorum. Örneğin projelerimde kadınların yerinin de hissedilir ağırlıkta olmasına özen gösteriyorum. Çünkü sosyal ve kültürel yaşamın odak noktasında kadın vardır. Kadının olmadığı bir kalkınma gerçekleştirilemez. Kadınlar ve özellikle gençler kalkınmanın sorunları çözmenin anahtarıdırlar. Yerleşimleri ileriye taşıyan şimendiferdirler. Özellikle gençlere büyük önem verilmeli. Onların enerjisinden istifa edilmeli. Erkeklerden yararlanıp kadınları saf dışı bırakmak, gücün yarısını kullanmamaktır. Özellikle tarımsal alanda kadının inkar edilmesi mümkün değildir.’ dedi. Alper Yüreğir’in yıllardır sanatsal ve kültürel yönden de ihmale uğratıldığını belirterek, bu konuya çok önem vereceğini ifade etti.

SANATSAL ETKİNLİKLER

“Sanatsal etkinlikler, Yüreğir’in dokusuna uygun festivaller, sinema tiyatro konusunda girişimler projelerim arasında yer alıyor.” diyen diş hekimi Bülent Alper, yerel seçimlerde İYİ Parti’den Yüreğir Belediye Başkan aday adayı olacağını, aday yapılırsa kesinlikle kazanacağına inandığını, başkan seçilince de Yüreğir’in sorunlarını halledeceğini belirterek, “Bu defa genelden yerele iktidarı taşıyacağız.”dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.