KOKİNA ÇİÇEĞİ SİZLERE ŞANS VE MUTLULUK GETİRECEK

KOKİNA ÇİÇEĞİ SİZLERE ŞANS VE MUTLULUK GETİRECEK
Yayınlama: 02.12.2023
Düzenleme: 02.12.2023 17:26
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Yılbaşı yaklaşınca her köşe başında karşımıza çıkan Kokina vatandaşların gözdesi olamaya devam ediyor. Kırmızı anlamına gelen kokina çiçeği aynı zamanda yılbaşı çiçeği olarak da anılmaktadır. Şans ve mutluluğu getirdiğine inanılan kokina çiçeğinin bir rivayete göre de eğer 1 yıl boyunca tomurcukları dökülmezse, bu çiçeğin sahibi ev sahibi olacaktır.

Adana’da 15 yıldır çiçekçilik yapan Hüseyin Acar, bizlere kokina çiçeğinin yetişmesi ve yılbaşı yaklaşırken vatandaşların neden daha çok çiçek türü olarak tercih ettiklerini anlattı.

“Bir sene boyunca üstündeki tomurcuklar dökülmez ise dilek kabul oluyor”

Çocukluğu çiçekçilikle geçen Hüseyin Acar, kokina çiçeğinin neden alınması gerektiğini, nasıl değerlendirileceğini ve vatandaşların neden yılbaşı yaklaşırken tercih ettiklerini şu cümleleri ile aktardı:

“Çocukluğum çiçekçilikle geçti, kokina çiçekleri halk dilinde ise yılbaşı çiçeği olarak geçiyor. Kokina çiçekleri yılbaşına yakında zamanda çıkar. İnsanlara satılacak şekilde köydeki annelerimiz onları işler, bizlere gönderir bizlerde satarız. Kokina şans çiçeğidir, dileklerinizin gerçekleşmesi için bir bütün oluşturur. Dilek dilemek için alınan bir çiçektir. Bir sene boyunca üstündeki kırmızı tomurcukları dökülmez ise kişinin tuttuğu dilek gerçekleşecektir. Bu şekilde bir inanış mevcuttur, müşterilerim arasında sizden kokina çiçeği almıştım dileğim gerçekleşti şeklinde geri dönüşler almaktayım. Kokina çiçeği 6 ay sürede oluşmaktadır. Geçen seneye oranla fiyatlarımız arttı 6’lı bir şekilde 120 den satıyoruz. Müşterilerimize şans getirmesini diliyoruz “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.