İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER ADANA’DA ADAYLARINI AÇIKLADI

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER ADANA’DA ADAYLARINI AÇIKLADI
Yayınlama: 11.01.2024
Düzenleme: 13.01.2024 15:31
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana’ya gelerek partisinin büyükşehir ve ilçe belediye başkanı adaylarını tanıttı. Adana’da Seyhan Otelde parti teşkilatları ve basınla bir araya gelen Meral Akşener adaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Adana İl Başkanı Azime Kocacık, “Genel başkanımızın kendini bu vatana ve millete adayarak başladığı bu göreve 7 yıl çok büyük başarılar elde ettiler. Göreve geldiğim 18 Aralık tarihinden itibaren hem büyük bir sevinç hem de gururla doluyum. Ancak geçtiğimiz haftalarda 12 askerimizin şehit oldukları terör saldırısı hepimizi derinden etkiledi. Adana İl Başkanlığı olarak 12 şehidimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize anmak amacıyla şehitlikte kuran okutup dualar toplandı” dedi.

 

BAŞKAN AKŞENER, “YEREL BASIN BAĞIMSIZ, HÜR, MÜSTAKİL OLMALIDIR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasına başlarken yerel basının yaşadığı zorluklardan bahsetti; “Yerel basında imkanlar ölçüsünde bazı imkanlar sağlanıyor.  O nedenle herhangi bir basın kurumu veya basın mensubu asgari ücret geçen miktar maaşı da kazancıda söz konusu değil. Bazı yerlerde %50 daha aşağısı para kazanıyorsunuz. İnşallah önce belediyeleri 2028 yılında da sizin teveccühünüzle iktidar olduğumuzda ilk iş bu haksızlıkları düzeltmek olacaktır.  Yerel basın bağımsız, hür, müstakil olmalıdır. Bizim gibiler yerel basın ile sesini vatandaşa ulaştırdık. Yerel basının çok önemli bir görevi vardı o görevi gerçekten pek çok şeye rağmen hayata geçirirler. Dolayısıyla da özellikle ister ulusal basın görevlisi ister yerel basının görevlisi olsun yerelde görev yapan kıymetli basın mensupları gerçek basın emekçisidir.”

AKŞENER, “BEN SİZE ALPARSLAN TÜRKEŞİN KIZINI EMANET EDİYORUM”

Akşener, “Bugün Büyükşehir belediye başkanımız başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızı da açıklayacağız. 3 Büyükşehirde 3 kadın adayımız var. İnşallah 3 kadın adayımız da kazanacaktır. Biz bir şeyi başaramadık,  başbuğ Alparslan Türkeş’i başbakan yapmayı başaramadık. Şimdi Adanalılar rahmetli başbuğun kadim şehridir. Ben size kızını emanet ediyorum, seçeceksiniz. Seçeceksiniz, çalışacaksınız, nasıl ki kimsenin bilmediği rahmetli başbuğ Alparslan Türkeş’i Adana milletvekili seçmişse, nasıl ki çok zor yolculuğa çıkmayı göze almış ve Türk milliyetçiliği fikri ile insanlar yetiştirmişse o buz gibi odalarda Türk tarihini anlatan, özgüven aşılayan,  biz yaparız dedirten kişiye borcumuzu ödeyemedik. Başbuğumuzun koyduğu umdeler ışık, yol üzerinden önce Adana gibi, İzmir gibi, Bursa gibi, Manisa gibi şehirlerimizi kazanacağız” diyerek belirtti.

Meral Akşener Adana’nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı, “Kozan Belediye Başkan Adayı Kazım Özgan, Adana Çukurova belediye Başkan Adayı Birol Büyüköztürk, Karaisalı Belediye Başkanı Adayı Kemal Metin, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Bülent Alper.”

TÜRKEŞ, “ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İRADESİYLE YÖNETİLECEKTİR”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ayyüce Türkeş Taş, “Sizlere inanıyor ve kendimi sizlerin irade ve inancına emanet ediyorum. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimleri İyi Parti olarak kesinlikle kazanmak için yola çıktık. Yürekten biliyorum ki Başbuğ Türkeş’in dönemindeki zor koşullarda oluğu gibi bugün de kazanacağız. Bizleri yüzümüzü ağartıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderen hemşehrilerimize borcumuzu Allah’ın izniyle belediyeyi alarak ve bu şehre adaleti getirerek, ayrımcılığı ortadan kaldırarak ödeyeceğiz. 31 Mart 2024’ten itibaren Adana Büyükşehir Belediyesi Türk Milliyetçiliği iradesiyle yönetilecektir. Bu sonucun çıkacağından biz eminiz. Adana halkı da emin olmalı. Buradan şu sözü vermek istiyorum; Büyükşehir Belediyesi’ni kazanıp mazbatamızı aldıktan sonra ilk işimiz 30 Mart 2019 seçimlerinden sonra haksız yere işi fesih edilmiş, helal rızık kazanmaktan başka bir gayesi yokken sırf siyasi sahiplerle ekmeğine kan doğranmış 4 bine yakın kardeşimizi işe yeniden başlatmak olacaktır” diyerek ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.