KOCAİSPİR,“YEREL BASININ YAŞAMASI, AYAKTA KALMASI SON DERECE ÖNEMLİ”

KOCAİSPİR,“YEREL BASININ YAŞAMASI, AYAKTA KALMASI SON DERECE ÖNEMLİ”
Yayınlama: 09.01.2024
Düzenleme: 09.01.2024 15:27
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında Yüreğir Kültür Merkezinde basın buluşması düzenlendi.

Tören kapsamında düzenlenen ‘İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi Sertifikaları’ eğitimlerini tamamlayan 70 gazeteciye sertifikaları verildi. Düzenlenen basın buluşmasına çok sayıda gazeteci katılarak yoğun ilgi gösterdi.

“ŞEHRİN KÜLTÜREL HAYATINA KATKI SAĞLAYAN GÜZEL İNSANLARSINIZ”

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “ Yarın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bu vesile ile bir gün önce sizleri bir araya getirmek, birlikte sohbet etmek ve güzel gününüze ortak olmak istedim. Yaklaşık 70 gazetecimiz drone eğitimi aldı. İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü VE Yüreğir Belediyemizin ortak bir çalışmasıydı. Bu eğitim uzmanlar gözetiminde 3 gün eğitim yapıldı. Neticesinde güzel bir iş birliği oldu. 70 Gazeteci arkadaşımız bu ehliyeti almış oldu. Tabi önümüzdeki dönemler hepimizin takdir edeceği şekilde teknolojinin nimetlerinden faydalanma dönemi. Hepimizin meslekleri başka bir boyuta evriliyor. Dolayısıyla gazetecilik mesleği zaten zor ve meşakatli meslektir. Zorlukların ve sıkıntıların farkındayız .  Bizler kamu kurumları olarak özellikle belediyeler olarak bu konuda duyarlılık göstermekle kendimizi zorunlu ve sorumlu hissediyoruz. Çünkü yerel basının yaşaması, ayakta kalması son derece önemli. Bu sadece haber alma özgürlüğü bakımından değerlendirilmemeli. Aynı zamanda bir şehri güzel ve yaşanabilir kılan sadece oradaki güzel bina değildir, orada yaşayan güzel insanlardır. O yüzden sizler şehrin kültürel hayatına katkı sağlayan güzel insanlarsınız. Mesleğinizi iyi icra etmeniz, onurla , şerefle son derece kıymetlidir” diyerek ifade etti.

 

“TÜM BASIN MENSUPLARININ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜN KUTLUYORUM”

İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ve Yüreğir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi sertifikaları törenine hoş geldiniz. Bu vesile ile tüm basın mensuplarının 10 ocak çalışan gazeteciler günün kutluyorum. Hayatın her alanında önemi giderek artan drone teknolojisi kullanmaya yönelik almadığınız eğitimin mesleki gelişimin katkı sunmasını dilerim.”

“YEREL MEDYA ÇOK ZOR DURUMDA”

Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, “Yarın 10 Ocak çalışan gazeteciler günü. Yüreğir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Kocaispir her yıl olduğu gibi bu yıl da bizleri burada ağırladı bu yüzden çok teşekkür ediyorum. Tabi çalışan gazeteciler günü ama bu yıl burada mesleğimizin sorunlarından çok fazla bahsetmeyeceğim. Çünkü her gün bahsediyoruz.  Yerel medya çok zor durumda.  Bugün burada nezih bir kahvaltıda buluştuk. Ben iletişim başkanlığı Türkiye genelinde olmak üzere geçtiğimiz günlerde de Adana’da drone sertifika eğitimi düzenlendi.  Bu tabi ki beklenen bir şeydi. Herkesin arzu ettiği sertifikaydı. Böyle bir imkan sundukları için ben İletişim Başkanlığına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.