KİMLİK VE EHLİYET DEĞİŞİMİ İLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

KİMLİK VE EHLİYET DEĞİŞİMİ İLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Yayınlama: 22.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yılda bir yenilenir, 10 yıllık sürenin bitimini izleyen tarih itibari ile başvuru üzerine yenilenir. TC Kimlik kartlarının geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır.

TC Kimlik kartını yenilemek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web adresi üzerinden veya Alo 199 numaralı Çağrı Merkezinden randevu alınır. Randevu gününüzde eski kimliğiniz ve biyometrik vesikalık fotoğrafınızla birlikte gittiğiniz nüfus müdürlüğünde kimlik yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı, ehliyet ve kimlik kartları değişiklik için son tarihin 31 Aralık 2023 olduğuna dair yapılan paylaşım ve haberlerinin doğru olmadığının ehliyet yenilemede son tarihin 31 Aralık 2024 olduğu, kimlik kartlarında ise süre sınırlaması olmadığını açıkladı.

Açıklamada, “İddia edilenin aksine nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarih ise 31 Aralık 2023 değil 31 Aralık 2024 olarak açıklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.