ÇETİN, “BİZLER GERİDE KALANLAR, NE YAZIK Kİ 6 ŞUBATTA KALDIK”

ÇETİN, “BİZLER GERİDE KALANLAR, NE YAZIK Kİ 6 ŞUBATTA KALDIK”
Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da depremzedeler kaybettikleri yakınları için yürüyüş gerçekleştirdi. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin 1. Yıl dönümünde yaşamı yitiren vatandaşlar için yürüyüş gerçekleştirildi. İller Bankası Kavşağında başlayan yürüyüş Duygu Kafede son buldu. Duygu Kafede Alpargün apartmanında ailesini kaybeden vatandaşlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

ÇETİN, “HERKESİN VİCDANINDA ADALET DUYGUSUNU PEKİŞTİRECEKTİR”

Depremzede Gizem Çetin, “Bugün burada, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin birinci yıl dönümünde, sevdiklerimizi kaybetmenin derin acısını paylaşmak için bir araya geldik. Depremde ailesini kaybetmiş biri olarak, yakınlarını kaybetmiş veya depremden herhangi bir şekilde zarar görmüş yüz binlerce kişi anısına bir konuşma yapmak üzere buradayım. Bugün, herkesin yüreklerine dokunan bir trajedinin, hiç unutmadığımız o gecenin ardından, yıkılan Alpargün Apartmanı’nın müteahhitti Hasan Alpargün’ün 8 Şubat’ta görülecek olan duruşmasında en ağır şekilde cezalandırılması talebiyle bir aradayız. Tutuklu Hasan Alpargün e verilecek olan bu ceza, sadece bizim içimizi bir nebze olsun yatıştırmayacak, aynı zamanda herkesin vicdanında adalet duygusunu pekiştirecektir” diyerek basın açıklamasına başladı

Çetin yaşanan deprem hakkında açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Depremde hayatını kaybeden tüm insanlar için duyduğum derin üzüntüyü ifade etmek isterim. Bu acı olay, sadece bizim ailemizi değil, birçok aileyi derinden etkiledi, Bizler, yani geride kalanlar, 6 şubatta kaldık ne yazık ki. Bir gecede evsiz, barksız, ailesiz, kimsesiz bırakıldık. Yetmezmiş gibi, bir kısmımız gözleri kapıda bırakıldık, cenazelerimize dahi ulaşamadık. Sanıyoruz ki deprem geçti, ölen öldü, kalan sağ, depremin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen hala çadırlarda yaşayan yüzlerce insan için de buradayız. Milli birlik ve dayanışma ruhu içinde, bu zorlu süreçte birbirimize destek olmalı ve gelecekte benzer felaketleri önlemek için birlikte çalışmalıyız. Çünkü bir gün asla başımıza gelmez sandığımız gerçek, aslında kapımızda bizi bekliyor.”

YAREN ÇOŞKUN, “ADALET GECİKMEDEN YERİNİ BULMALI”

Depremzede Azem Yaren Coşkun, “Üzgün olduğumuz kadar endişeliyiz de. Türkiye’deki yargı sisteminin yeterince sağlıklı işlemediğini düşünüyoruz. Merkezinin Adana dahi olmadığı bir deprem felaketinde bile, yıkılan binalar için herhangi bir yetkilinin tutuklanmadığını veya yargılanmadığını görmekteyiz. Keza Hatay, Malatya, Adıyaman ve depremden doğrudan etkilenen diğer il, ilçe ve köyler. Adaletin gecikmesiyle sadece biz geride kalanların hayatlarına devam edememesine, hep o günü yaşamasına sebebiyet verilmektedir. Adalet gecikmeden yerini bulmalı ki ailelerimizi vahşice katledenler farklı isimler kullanarak başka canlara mezar inşa edemesin.

Azem Yaren Coşkun apartmanın müteahhit hakkında açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kaldı ki insanlık namına duyurmak isteriz ki oğlu Hasan Can Alpargün ismini Aleks olarak değiştirerek mezarlık inşaa etmeye devam etmektedir. Bu kişilerin adliyede rüşvet verdiği ile ilgili süreç devam etmektedir. Kişi yurt dışına kaçma şüphesi olması nedeniyle yapabileceği mezarlık inşaatlardan kimsenin ev almasını istemeyiz ki aynı şeyler yaşanmasın. 1999 Marmara depreminin ardından bile, zaman aşımı bahanesiyle hala kimsenin yargılanmamış olması bizi büyük bir endişeye sürüklemektedir. Ancak bu dava, umuyoruz ki, geçmişteki hatalardan ders alarak, adaletin gecikmeden yerine getirilmesini sağlayacak ve emsal teşkil etmesi için önem arz edecektir.”

Coşkun, açıklamasını sonlandırırken katılan vatandaşlara teşekkür etti; “Sevgili vatandaşlar, bugün burada sadece kendi acımızı değil, tüm milletimizin acısını temsil ediyoruz. Bu birliktelik hem sevdiklerimizin anısını yaşatmak hem de gelecekteki nesillere daha güvenli bir Türkiye bırakmak adına büyük bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Hep birlikte, güçlü bir dayanışma ile bu zorlu süreci aşacağımıza inanıyorum. Katılımınız ve destekleriniz için teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Unutmuyoruz, affetmiyoruz, helalleşmiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.