Kılıçdaroğlu, Sahtekarlık yapandan Cumhurbaşkanı olmaz

Kılıçdaroğlu, Sahtekarlık yapandan Cumhurbaşkanı olmaz
Yayınlama: 24.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi)- Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın montaj itirafına tepkisini sürdürerek, “Allah bizi kumpasçılardan, Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz” dedi

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da düzenlenen Millet Buluşması’nda yurttaşlarla bir araya geldi. Depremzedelere seslenen Kılıçdaroğlu, ücretsiz konut vaadini yineleyerek “Evleri, iş yerleri yıkılan, ahırı yıkılan herkesin ama herkesin evini, iş yerini, ahırını yapacağız, beş kuruş almadan bu daireleri, iş yerlerini teslim edeceğiz” dedi. Bu konuda bütün çalışmaları büyük ölçüde tamamladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse endişe etmesin; söz verdim mi mutlaka ama mutlaka yapacağım, nokta” dedi.

Sığınmacılar konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “İktidar sahipleri diyorlar ki ‘Biz sığınmacıları göndermeyeceğiz’. Önümüzdeki seçim bu bağlamda önemlidir. Sığınmacıların kendi ülkelerine gönderilmelerini sağlayan projemiz hazır. Bu konuda liderler karar verdik. En geç 2 yıl içinde herkesi kendi ülkelerine göndereceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, kendisi hakkında hazırlan ve “terör örgütleriyle ilişkiliymiş” gibi gösterilen videonun montaj olduğunu itiraf etmesine de değindi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ismini anmadan “Siyaset; elbette ki rakibine sert sözler söyleyebilir. Buna da saygı duyarım. Birbirimizi eleştirebiliriz. Buna da saygı duyarım. Ama siyaset, rakibe iftira atmak, rakibine kumpas kurmak değildir. Allah bizi kumpasçılardan, Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz” tepkisini gösterdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.