ALİ DEMİRÇALI’DAN YÜREĞİR KART SÖZÜ

ALİ DEMİRÇALI’DAN YÜREĞİR KART SÖZÜ
Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Yüreğir’deki seçim çalışmalarına aralıksız devam eden ve gittiği her mahallede öncelikle vatandaşın sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, durumun çok vahim olduğunu ve Yüreğir’in mevcut ekonomik krizden diğer bölgelere oranla çok daha olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı ilçede yaklaşık bir haftadır saha çalışması yaptıklarını, halkın öncelikli sorunlarını dinlediklerini ifade ederek, “Durum vahim, ekonomik krizin halkımızın belini büktüğünü biliyorduk ama Yüreğir’deki manzara tam bir felaket. Ekonomik kriz, işsizlik ve geçim sıkıntısı Yüreğirli hemşehrimizin birinci gündem maddesi. Seçimden hemen sonra ilk işimiz Yüreğir Kart uygulamasını hayata geçirip dar gelirli vatandaşlarımızın biraz olsun nefes almasını sağlayıp, mutfaklarda tencerelerin kaynamasına yardımcı olacağız” dedi.

Sadece bir haftalık seçim çalışmalarında çok sayıda hemşehrisi ile temas ettiğini ve sorun dinlediğini kaydeden Demirçalı, “Ekonomik krizin halkımızı nasıl perişan ettiğini bizzat sahada gördüm. Gittiğim her yerde en çok duyduğum sözler ‘geçinemiyoruz, işsiziz, borcumuzu ödeyemiyoruz…’ Bu manzarayı gördükten sonra Yüreğir için yapacaklarımızın ilk sırasına sosyal belediyeciliği aldık” dedi. Yüreğir’de sosyal belediyeciliğin her boyutunu hayata geçirip halka dokunacaklarını ifade eden Demirçalı, “Seçimi kazanır kazanmaz ivedilikle hayata geçireceğimiz ilk hizmet ‘Yüreğir Kart’ olacak. Dargelirli olan, evinde tencere kaynamayan, çocukları yatağa aç giren ailelerimizi bu durumdan kurtarmak bizim öncelikli görevimiz. Bu çağda insanların açlıkla sınanmasını kabul etmemiz, buna kulak tıkamamız söz konusu olamaz. O nedenle dargelirli ailelerimiz için uygulamaya koyacağımız Yüreğir Kart, bir nebze olsun insanımızın nefes almasını sağlayacak. Bu kart ailenin annesine teslim edilecek. Her ay düzenli olarak kartlara nakit para yükleyeceğiz. Yüreğir kart ile Anneler alışverişini sadece Yüreğirli esnaflardan yapabilecek. Böylece esnafımıza da bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.