Zorlu: “Tünelin ucunda hesap verme korkusu var”

Zorlu: “Tünelin ucunda hesap verme korkusu var”
Yayınlama: 03.04.2023
A+
A-

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik saldırıya dair konuştu. Zorlu, “Bizi korkuyla sınamaya çalışanlar bir korku tüneline girmiş durumdalar. Bu tünelin ucunda 14 Mayıs var, hesap verme korkusu var.” dedi.
İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırıya değinen Zorlu, ;Çok kısa bir süre sonra iktidara geleceğine inandığımız İYİ Partinin İstanbul gibi bir il başkanlığı binası kurşunlanıyor.
Bunun karşısında siyaset diliyle, siyaset iklimini nefret söylemiyle bu noktalara getiren siyasi irade Genel Başkanımızdan özür beklediğini ifade ediyor.

Bu olay aslında sadece İYİ Partiye yapılmış bir saldırı değil. Geçmiş dönemlerde buna benzer olaylarla karşılaşmış büyük milletimizin, yakın gelecekte neyle karşı karşıya olduğunu gösteren çok önemli bir ipucu karşımızda duruyor dedi.
Silahın ateşlendiği nokta ile il başkanlığı binası önünde 50 metre yüksekliğinde istinat duvarı olduğuna dikkat çeken Zorlu, "Geldiğimiz noktada; çürüyen sistemin, adalet mekanizmasının,
ülkemizdeki asayiş algısının, milletimizi bir arada tutabilecek güvenlik mekanizmasının ne noktaya geldiğini gösteren çok önemli bir işaret  şeklinde konuştu.
Olayın açığa çıkarılması noktasında bir çaba beklediklerini kaydeden Zorlu,Toplumsal bir infial de uyandı ama kovalamaca adı altında söz konusu şahıs mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. En azından böyle bir infial uyanmışsa, TBMM de bulunan, iktidarı hedefleyen bir
partinin binası sorguya muhtaç bir şekilde kurşunlanmışsa adalet mekanizması bu şahsı serbest bırakmamalı. Sonuna kadar gidilmeli ama alelacele bir soruşturma ve karar diye ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.