Çetin: Çukurova’yı acemilere bırakmayacağım

Çukurova Belediye Başkanı ve İYİ Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Soner Çetin Toros TV’nin konuğu oldu

Çetin: Çukurova’yı acemilere bırakmayacağım
Yayınlama: 14.03.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Songül Bulut – Toros TV Youtube kanalında ve sosyal medya üzerinden yayınlanan Yılmaztürk’le Yerel Gündem Programı’nın konuğu olan Çukurova Belediye Başkanı ve İYİ Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Soner Çetin, Toros Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnci Yılmaztürk’ün sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanlığı döneminde Çukurova İlçesi’nde 10 yıldır derdine derman olmadığımız, dokunmadığımız kimse olmadı diye sözlerine başlayan Başkan Çetin, “Halini hatırını sormadığım hiçbir Çukurovalı yok. Olağanüstü bir destek var arkamızda. Belediye seçimleri başka bir şey, genel seçimler başka bir şey. Belediye seçimlerinde herkes beğendiği, sevdiği, bildiği, güvendiği insana oy verir, parti amblemine bakmaz.Bunun ne kadar gerçek olduğunu bugün herkes iyice görmeye başladı.”dedi.

TÜRKİYE İTTİFAKINI KURDUK

Çukurova İlçesi’nde Türkiye İttifakını kurduklarını ifade eden Başkan Çetin, “Çukurova benim kalemdir, buraya kimi koyarsam kazanır anlayışı yok yani.Biz ilçemizde Türkiye İttifakı’nı kurduk ve abartısız söylüyorum;Başta İYİ Parti olmak üzere tüm siyasi partilerden oy alacağız.CHP’de büyük bir oranda sessiz bir çoğunluk var.Bunlar da, “Parti yönetimi doğruyu yapmıyor, yapılanları kabul etmiyoruz.Bunların da ömürleri çok kısa olacak”diyorlar.CHP’nin bu sessiz kesimi de bizim yanımızda yer alıyor ve destek veriyor.Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet eden bir ailenin ferdi olmaktan duyduğum mutluluğumu her zaman ifade ediyorum.Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden kendi isteğimle irademle ayrılmadım, bunu herkes biliyor.Ben yapılan haksızlıkları temsilen yola çıktım.Bugüne kadar bu partide haksızlığa uğramış, hakkı elinden gasp edilmiş, mağdur edilmiş kimler varsa, hepsi için yola çıktım.Haksızlığa karşı dik durmak, yapmam gereken bir şeydi.Bunu da artık herkes anladı.Tek suçumuz kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek oldu.”diye konuştu.

HİZMET ADAMIYIM

Hiçbir zaman Çukurova Belediyesi’nde siyaset yapmadığını vurgulayan Başkan Çetin, “Şu anda İYİ Parti’nin adayıyım ama, benim dünyamda siyaset yok ben hizmet adamıyım.10 yıl içinde çok önemli deneyimler kazandık, bu son 5 yılımda da ustalık dönemimle Çukurova altın çağını yaşayacak.Çukurova’da hiçbir sorun kalmayacak.Devam eden imar sorunlarını, depremle ilgili sorunları kökten çözeceğiz.Şu anda 250 bin kişinin yaşayacağı dirençli bir kent yaratıyoruz.Belediye Evlerinin tamamlanmayan kentsel dönüşüm projesi var. Orayı afet riskli alandan çıkartıp, yeni bir plan değişikliği yapıp, o bölgedeki sorunu da bitireceğiz.Çukurova’daki tüm sorunları bitirmek için bana bir 5 yıl daha yeter.5 yıl sonra zaten Çukurova’ya tekrar aday olmayacağım.Kendi ellerimle büyüttüğüm Çukurova’yı arkamızdan gelenlere teslim edeceğim.Ama Çukurova’yı bilmeyen, acemi ellere ilçemizi bırakmaya hiç niyetim yok.”dedi.

Mevcut CHP yönetiminin yerel seçimlerde yaptığı hatanın bedelini sandıkta çok ağır ödeyeceklerini söyleyen Başkan Çetin, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerlediler.Ben de onlara uymadım diye beni ve birçok mevcut belediye başkanını aday göstermediler.Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında dimdik durdum.Bu memlekette Kılıçdaroğlu’nun çok sayıda seveni var.Eminim ki onlarda bizim yanımızda yer alacaklar.CHP bu acemilerin yönetebileceği bir parti değil.Bunların yönetebileceği bir parti değil. Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu, çok düzgün İnsanların genel başkanlık yaptığı bir partidir. Onlar 31 Mart’tan sonra CHP’de kalamayacaklar.Yaptıkları hataların bedelini sandıkta ödeyecekler.31 Mart’ta CHP kamburunu üzerinden atacak.”dedi.

KÜÇÜK EMRAH GİBİ AĞLAMAYIN

İşçi maaşları ile ilgili spekülasyonları değerlendiren Başkan Çetin, “Çukurova Belediyesi ekonomik sorunlarını çözmüş, geleceğe güvenle bakan bir belediyedir.Yapılandırılmış borçlarımız var ama kasamızdaki paramız borcumuzdan daha fazla.CHP’nin Çukurova adayı belediyemizin elektrik, su parasını bile ödeyemez durumda olduğunu, borç için de yüzdüğünü, işçiye nasıl bu kadar yüksek ücret ödeyebileceğini söylüyormuş.Bilmiyorsan gel sor sana mali tabloyu anlatayım.Siz işçinin yanında mısınız neyin yanındasınız kardeşim? Benim emekçi kardeşim her şeyin en iyisini hak ediyor. Türkiye’ye bu anlamda öncülük yaptım.Çok mutluyum, çok memnunum.Helali hoş olsun aldıkları her kuruş para. Ben bu parayı öderim, siz ödeyemeyeceğim diye düşünüyorsanız, bırakın bu işi kardeşim.Yol yakınken aday olmayın bir kenara çekilin.Daha seçilmeden enkaz edebiyatı yapmaya kalkmayın ve Küçük Emrah gibi ağlayıp zırlamayın.Zaten seçilemeyekler.”diye konuştu.

EN AZ YÜZDE 10 FARK ATACAĞIZ

Son dönemde açıklanan anketlerle ilgili de açıklama yapan Başkan Çetin, “Ben öyle anket firmalarına çok paralar veren bir Belediye Başkanı değilim.Kendi ekibimizle birebir vatandaşlarımıza ulaşıyor, kimi belediye başkanı görmek istedikleri konusunda sorular yöneltiyoruz.An itibariyle Çukurovalıların 29.6’sı Soner Çetin’e, 23.1’i CHP adayına, 17.6’sı ise Cumhur İttifakı’nın adayına oy vereceğim diyor.Bu da şu demek; Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Soner Çetin’in oyu yüzde 37’ye çıkar.Bu sonuca göre de seçimi en az yüzde 10 farkla kazanacağıma inanıyorum.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.