KADIN GAZETECİLER 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NDE ÇGC’DE BULUŞTU

KADIN GAZETECİLER 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NDE ÇGC’DE BULUŞTU
Yayınlama: 08.03.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın gazetecilerle bir araya geldi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, 8 Mart Emekçi Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle kadın üyelerine dönük kahvaltı etkinliği düzenledi. Etkinlikte kadın gazetecilere karanfil dağıtıldı. Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Etkinliğine; ÇGC Genel Başkanı Cafer Esendemir ve yardımcısı Dilek Akın ÇGC Mali Sekreteri Süreyya Uri Aksoy ve kadın Gazeteciler katıldı.

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), etkinlikteki konuşmasında, ÇGC Mali Sekreteri Süreyya Uri Aksoy konuşmasında “Dünya Emekçi Kadınlar Günü 8 Mart, gününü daha iyi koşullarda geçirmek isterdik. Gün geçmiyorki bir kadının ölüm haberini almadığımız bir kadının şiddete uğramadığı bir gün yaşanmasın. Bir kadının ölüm haberiyle güne başlıyoruz. Bunun için bu adeta hastalık haline geldi. Çünkü Bir gün bir bakıyoruz bir kadın bir şekilde öldürülmüş ertesi gün bir bakıyoruz aynı şekilde öldürüldüğüne tanık oluyoruz. Sanki kopyalanarak yaşanıyor bu olaylar artık acil önlemler alınması gerekiyor” dedi.

“Adayların Proje Üretmesini Talep Ediyoruz”

Kadına şiddetin önlenebilmesi için Yerel yönetimlerin çeşitli projelerin taleb edilmesini dile getiren ÇGC Mali Sekreteri Süreyya Uri Aksoy, “ Yerel yönetimler için seçimler yapılacak önümüzdeki günlerde. Adayların bu konuda yerelde projeler üretmesini talep ediyoruz. Kadınlar olarak mahallelerin sokakların Aydınlatılması bile kadın cinayetlerinin oranlarının düşmesinde çok büyük bir etken. Yani buralardan küçüklerden bile başlayarak yol katedeceğimizi düşünüyorum. Bunun için devletin Yetkililerinde bu konuya önem vermesi, herkesin görev ve sorumluluğunu çok iyi yerine getirmesi gerekiyor. Çünkü herkesin bu konuda yapabileceği şeyler olduğuna inanıyorum. Çünkü biz gazetecilerinde haberlerimizde çok düşünerek. İnsanları şiddete yönlendirmeye açık olmayan haberleri ön plana çıkararak çok cinayetlerde ve şiddeti çok kullanmadan Bu konuda bizde üzerimize düşeni yapmalıyız diye düşünüyorum. Hepiniz burada olduğunuz için çok teşekkür ederim sağ olun” dedi.

“Yılın Her Gününde Kadının Değer Görmesi Ve Hatırlanması Çok Önemli”

ÇGC Genel Başkan yardımcısı Dilek Akın kadınların değerlerinin hatırlanmasına dair ile ilgili konuşmasında, ” İyi ki geldiniz. Dünya Kadınlar Günü’nde sadece değil. Aslında yılın her gününde kadının değer görmesi ve hatırlanması çok önemli. Çünkü kadın toplumun yapıtaşı. Kadınları bugün her alanda daha başarılı, daha öz güveni yüksek bireyler olarak görmek bizi mutlu ediyor. Kadının çalışma hayatının her alanında büyük başarılara imza atıyor. Kadın çalışmasa dahi evde nesiller yetiştiriyor. Ama kadının eğitimli olması çocuklarının da eğitimli olmasını, eğitimli nesiller yetiştirmesini sağlıyor. O yüzden ben kadın dendiğinde önce eğitim aklıma geliyor. Eğitimli kadınlarımızla Türkiye daha güzel noktalara ulaşacaktır. Eğiten, üreten toplumun yapı taşı olan tüm kadınlarımızın ve siz değerli üyelerimizin Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Gazeteci Kadınlara Karanfil Dağıtıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.