İYİ PARTİ’DEN CHP’YE KATILIM

İYİ PARTİ’DEN CHP’YE KATILIM
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – 2019 yerel seçimlerinde Millet ittifakı bileşenlerinden İyi Parti’den Seyhan belediye meclis üyeliğine seçilen Sultan Zeynep Erciyes, partisinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. CHP Seyhan ilçe binasında gerçekleşen katılım törenine Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan ile birlikte CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri katıldı.

BAŞARIYI YAKALAMAK İÇİN HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ

İyi Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan Seyhan Belediye Meclis Üyesi Sultan Zeynep Erciyes’in katılım töreninde bir konuşma yapan CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ailedir. Zeynep hanımda aramıza katılıp, bu büyük ailenin bir üyesi olduğu için kendisine teşekkür ediyorum.  Kol kola, omuz omuza verip önce yerelde sonra da genel seçimlerde başarıyı yakalamak için hep beraber çalışacağız”

 “CHP, CUMHURİYET KADINLARININ YUVASIDIR”

Katılım töreninde konuşan CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, Sultan Zeynep Erciyes’in katılımı ile partilerinin güçlerine güç kattığını belirtti. Atikaslan, “Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet kadınlarının yuvasıdır. Yuvanıza hoş geldiniz. Bundan sonrada tüm Cumhuriyet kadınlarını CHP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

AKAY’DAN BİRLİKTELİK VURGUSU

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’da birlikteliğin önemine vurgu yaparak, “Öncelikle Sayın Erciyes’in katılımından dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Sayın Erciyes daha öncede bizimle birlikteydi, ayrımız gayrımız yoktu. Süreci böle geçirdik ve yeni bir döneme giriyoruz. Akıl doğru yolu bulur ve bu çerçevede birlikteliğimiz devam eder.”dedi.

ERCİYES: BEN BİR CUMHURİYET KADINIYIM VE YERİM CHP’DİR

Kendisinin bir Cumhuriyet kadını olduğunu belirten Erciyes, 6 yıl önce İyi Parti’de başladığı siyasete bundan sonra Cumhuriyetin değer ve ilkelerini tam olarak benimsemiş olan CHP çatısı altında sürdüreceğini söyledi. Erciyes, “Ben bir Cumhuriyet kadınıyım. Milli mücadele ve Nene Hatun ruhu ile vatanım ve milletime hizmet edebilme amacı ile 6 yıl önce kadınların siyasette önde olacağı bir parti olarak düşündüğüm İyi Parti’ye katıldım. Ancak gelinen süreçte, Adanalılara ve milletime en iyi hizmet yapacağım yerin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu düşünerek kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan CHP çatısı altında siyaset yapmaya karar verdim. Daha demokratik, kadın haklarının olduğu, daha yaşanılabilir bir Türkiye isteyen herkesin siyaset yapması gereken yer Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bende önce yerelde ardından ise genelde partimin iktidarı için canla başla çalışacağım” şeklide konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.