İran’da ahlak bekçileri saçının ucu açık olanı döverek öldürdüler

Yayınlama: 21.09.2022
A+
A-

22 yaşındaki Mahza Amini İran ahlak bekçileri tarafından başörtüsü düzgün
bağlanmadığı için zorla arabadan indirilerek dövüldü komaya girdi ve öldü…

Geçenlerde de siyah çarşaf giydiği halde sandalet giyen başka bir kadın ayak topuğunu teşhir ediyor diye devrimin ahlak polislerince joplarla topuklarına vurularak iki ayağı birden kırılmıştı.
Bu ve bunlar gibi olayların fazlalaşması halkın patlamasına yol açtı son iki günden beri Iranda kadınlı erkekli halk sokaklara dökülüp hükumeti yönetimini ve ahlak bekçilerini protesto ediyorlar…
HANİ İSLAMDA ZORLAMA YOKTU?
Her zaman İslam ülkelerinde denir…İslamda ZORLAMA yoktur, diye…e peki bu ne ?
ŞERİAT ın tanımı…
Kuranın ayetlerine, peygamberin sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan,insanın yaşamını toplumsal yaşamı düzenleyici Tanrısal olduğu için hiç bir zaman değişmeyecek þu sözlerin Kurana uyanları olduğu kadar uymayanları da var…
Kurandan alıntı olduğu söylenenlerin kaçta kaçı Kuranın emirleri ve kaçta kaçı gerçekten de Hz. Muhammed in sözlerinden oluşuyor sorgulamak lazım.

İslamın 1600 yıl evvelinden beri aynı devam ederek kalmasını istiyorlar.Öyle de oldu.İslam sormayan sorgulamayan yoz yobaz bir din haline dönüştürülerek bilgiden ve Bilimden uzaklaştırıldı.
Şeriatla yönetilen ülkeler hep geri kaldılar, hep diktatörlerin elinde sömürüldüler, oyuncak oldular modern dünyadan dışlandılar… Halk bunu ne kadar istiyor bunu da sorgulamak lazım.

2022 de teknolojinin zirvesindeyiz…Hz. Muhammedin…ZAMAN SANA UYMAZSA SEN ZAMANA UY …sözünün aksine Ve hala 1600 yıl evvelini yaşıyoruz.

FIKRALAR GERÇEKLERİ ANLATIR…
“-Sakallı takkeli hacının biri taksiye biner.Yolda giderlerken..Bindiği takside şoför muzik setinde müzik çalmaktadır…Şoföre kızar KAPAT ŞU MÜZİĞİ ŞEYTAN İŞİ, KAFİR İCADIDIR.. GÜNAHTIR…der.
Şoför hemen durur dışarı çıkar, adamın oturduğu yerin kapısını açar…
“OTOMOBİL DE KAFİR İCADIDIR…SANA GÖRE GÜNAHTIR, ARABAMDAN İN VE KENDİNE BİNECEK BİR DEVE BEKLE…” der.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.