İNCİR MEYVE DEĞİL , TERS ÇİÇEKTİR…

Yayınlama: 06.01.2024
Düzenleme: 07.01.2024 13:25
A+
A-

İncir çok sevilen meyvelerin başında gelmektedir. Tipik bir Akdeniz bölgesi meyvesi olarak sıcak iklimlerde yaşar. Suya ihtiyacı pek olmadığından kurak yerlerde de yetişir. Hem beyaz , hem yeşil, hem de siyah incir türleri vardır.

Botanik bilimcilere göre İncir sıradan bir meyve değildir, aslında sıradan bir meyve bile değildir…Teknik olarak incirler ters çiçeklerdir. İncir ağaçları ,badem erik ve kiraz ağaçları gibi diğer meyve ağaçları gibi çiçek açmaz.

İncirlerin çok ilginç bir hikayesi vardır. Öncelikle teknik olarak bir meyve değil, doğanın bir kural ihlalidir .Üremek için kurban edilmiş bir Eşek arısına veya içinde ölen bir böceğe ihtiyaçları vardır.

İncirler incir olarak bildiğimiz kırmızı renk tonları olan bu büyük koyu kozanın içinde açan ters çiçeklerdir .Aslında bir incir yediğimizde yüzlerce meyve yemekteyiz .Ancak en inanılmazı incir çiçeklerinin üremek için ihtiyaç duyduğu özel tozlaşma sürecidir.

Diğer meyvelerde olduğu gibi arıların rüzgarla polen getirmelerine bağlı değillerdir. Bu sebeple incir arısı olarak bilinen özel bir arı türüne ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu arılar ,incirin büyümesi için genetik materyallerini taşır .Ve incirlerin çoğalmasını sağlar.

İncir arıları incir olmadan yaşayamaz çünkü larvalarını meyvenin içine bırakmaktadırlar. Bu ilişki ortak yaşam veya karşılıklı olarak bilinmektedir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.