İlyas Yılgör 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ ödül töreni yapıldı

İlyas Yılgör 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ ödül töreni yapıldı
Yayınlama: 29.09.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, birçok kurumun katkısıyla organize edilen ve FIAP ile PSA üyesi olan EFIAP/Platin ve PPSA unvanlarını taşıyan fotoğraf sanatçısı Hulki Muradi tarafından yürütülen ‘İlyas Yılgör 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ ödül törenine katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İlyas Yılgör’ün eşi Janet Yılgör, İlyas Yılgör’ün oğulları Esat Yılgör ile İskender Yılgör, daire başkanları, Meclis üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve sanatseverler katıldı. Başkan Seçer törende ilk olarak sergiyi gezdi. Ardından İlyas Yılgör Özel Ödülü’nü almaya hak kazanan fotoğrafı imzaladı. Başkan Seçer fotoğrafın arkasına, “İlyas Yılgör’e dolu dolu bir hayat, değerli evlatlar yetiştirdiği için saygı ve acil şifalar diliyorum” notunu yazdı.
Ödül töreninde konuşan Başkan Seçer, geçirdiği rahatsızlık sonucu hastanede tedavi gören İlyas Yılgör’e geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Yılgör’ün hayata, kente ve çevreye değer katan bir insan olduğunu söyledi. Yarışmanın her geçen yıl bir önceki yıla göre daha da zenginleştiğini kaydeden Seçer, “Birçok ülkeden çok sayıda sanatçının ve 2 binden fazla eserin mücadele ettiği bir organizasyon. Her bir eser bence bir diğeri kadar değerlidir ama ödüle layık görülenler mutlaka en ince ayrıntılarına kadar incelenmiştir ve seçilmiştir. Yarışmaya eserleriyle katılan bütün fotoğraf sanatçılarımızı kutluyorum. Bütün eserlerin de başarılı olduğunu, derece aldığını söylemek istiyorum” dedi.

“Mersin genç ama çok kadim bir yerleşim yeri”
Mersin’in genç ancak bir o kadar da değerli ve kadim bir kent olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mersin hızla değerlenen bir kent. Bu değeri katanlar da İlyas Yılgör gibi daha örneklerini verebileceğimiz Mersin’de doğmuş, büyümüş, buranın değerine değer katmış insanlardır. Toplumları, kentleri, ülkeleri de değerli kılan sadece oranın yeraltı, yerüstü zenginlikleri değil, o bölgenin insanları, sanatçıları, bilim insanları, liderleri, topluma örnek olmuş insanlarıdır. Mersin de böyle bir coğrafya. Merkez olarak genç bir kentiz ama bütün bir coğrafyaya baktığınız zaman çok kadim bir yerleşim yeriyiz” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını başlattığı Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) organizasyonun oluşmasına büyük katkı sağladığını belirten Seçer, “MEDEKA’nın Mersin’e gerçekten değer kattığını görmekten mutluluk duyuyorum. Kentimizde yaşayanları teşvik etmek, kültür, sanat, müzik, fotoğraf ve arkeoloji gibi birçok alanda Mersin’i söz sahibi yapmak, var olan değerlerini açığa çıkarmak ve her şeyden önemlisi Mersin’in tanıtımı için kent elçiliği misyonunu yerine getirdiğini düşünüyorum. Bunları gördükçe de son derece mutlu oluyorum. Özellikle MEDEKA’da emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
MEDEKA Fotoğraf Kurulu Sözcüsü Hulki Muradi ise “İlyas üstadın bir fotoğraf yarışmasını yapmak gerçekten Mersin’in dünyaya açılan yüzü oldu. Çünkü ustaya saygıyı ve onurlandırmasını Mersin aslında fotoğraf yoluyla bütün dünyaya sundu. Aristo diyor ki ‘sanat insanı diğer canlılardan ayıran en önemli şeydir.’ Şöyle bir düşündüğünüzde kaya resimleri dünden bugüne bize geçmişi anlatan şeyler oldu. Fotoğraf da o yüzden dünyada dostluk köprüleri kuran çok önemli bir araç. Ben bu konuda bizim her zaman yanımızda olan belediye başkanımızı, Yılgör ailesini tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından ödül takdimi yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.