Gündoğdu Vakfı’ndan Zaferin 100. Yılı’na özel

Gündoğdu Vakfı’ndan Zaferin 100. Yılı’na özel
Yayınlama: 29.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana’nın kültürel, sosyal ve eğitim alanlarına sağladığı katkı ile bilinen Gündoğdu Vakfı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılında tarihi Büyüksaat Tuzhan 1881 projesini hayata geçirdi. Vakıf Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu, “Zaferimiz tekrar kutlu olsun” dedi

Ülke olarak 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. Yılını çeşitli etkinliklerle, gururla kutluyoruz. Gündoğdu Vakfı, Adana Büyüksaat ta bulunun tarihi Tuzhan’ı restore ettirip sanat, kültür ve eğitim merkezi haline getirerek tarihimize de sahip çıkmayı sürdürdü.

Gündoğdu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu, “30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. Yılını gururla kutlarken bu eşsiz zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Zafer Bayramımızın 100. Yılı onuruna  tarihi  Büyüksaat Tuzhan 1881 Kültür, Sanat Evimiz hazır.  Projemizin hayata geçmesinde vizyonu ile bize liderlik eden Valimiz Dr. Süleyman Elban’a teşekkür ederiz.  Burası kitap, sanat ve müzik ile Adana’mız, ülkemiz ve dünyadaki ünlü sanatçıların, entelektüellerin buluşma noktası olacak ve bu sayede şehrimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Tarihi mekanlarımızı korumak ve korumaya almak hepimizin görevi. Tarihi Tuzhan vakfımız desteği ile yeniden gün yüzüne çıktı” dedi.

AYLAR ÖNCE BAŞLADIK

Dr. Gökhan Gündoğdu, “Biz 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı İçin aylar öncesinden kutlamalara coşkuyla başlamıştık ve Arkeoloji müzesinde Adana Fotoğrafları sergimizde yüzlerce devlet okulu öğrencimizi ağırladık, 100. Yıl Hatıra Pulu bastırdık, fotoğraf sanatçısı Alperen Bilgili kardeşimiz Adana Fotoğraflarını elektronik kitap yaptı ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. Yılını da tarihi Büyüksaat  Tuzhan 1881 projemiz ile taçlandırdık” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.