İLAÇ KULLANMADAN EVVEL MUTLAKA KUTUNUN İÇİNDEKİ PROSPEKTÜSÜ OKUYUN

Yayınlama: 25.09.2023
Düzenleme: 22.09.2023 16:39
A+
A-

Kullandığınız ya da kullanacağınız her ilacın kutusunun içindeki prospektüsü okuyun .İlacın yan etkilerini mutlaka okuyarak öğrenin .Çünkü her ilacın mutlaka yan etkileri vardır. Tedavi ederken diğer yönlerden rahatsızlıklara neden olabilir. Bu yüzden olası allerjileri de göze alarak dikkatli ilaç kullanın .Doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan her ilacı kullanmayın, tavsiye edilen ilaçları ise hiç kullanmayın.

ZORUNLU OLMADIKÇA İLAÇ KULLANMAKTAN KAÇININ VE DOĞAL YOLLARLA İYİLEŞMEYE BAKIN.

İlk insanların gidecekleri hastaneler doktorlar ve eczaneler yoktu…ama DOĞA ya güveniyorlar ,doğadan fayda buluyorlardı.

Mesela, Ağrı kesici ilaçlar zaman içerisinde bağımlılık yapar ve ağrınız olmazsa bile vücut ilaç isteğinden  dolayı suni ağrılar yaratabilir. Bu yüzden sürekli ağrı kesici içmek istersiniz. Bunun yerine biraz doğaya ve doğal ilaçlara yönelmekte fayda vardır.

Boğazınızda hafif bir ağrı hissediyorsanız, öncelikle bir bardak suya bir  tatlı kaşığı dolusu tuz koyup gargara yapın boğazdaki virüsleri öldürecektir. Ve kakao miktarı yüksek bitter çikolata yiyin .Boğazınızın rahatladığını fark edeceksiniz…

Aft denilen ağız yaraları için en faydalı şey yaranın üzerine bir tutam sumak koyup ağızda en az 20 dakika kalmasını sağlamaktır. Bunu sabah akşam her gün yaptığınızda yaranın iyileştiğini fark edersiniz.

Diş ağrısı için biraz pamuğa Karanfil yağı dökün ve ağrıyan dişin üzerine dokundurun. Bu işlemle ağrının azaldığını göreceksiniz…zaten diş doktoruna gittiğinizde dişlerinize kullandıkları steril maddelerin hep karanfil kokulu olduğunu fark edersiniz.

Baş ağrısına ve strese  lavanta yağı ve kurutulmuş defne yapraklarının tütsü gibi yakılması iyi gelir…

Kulak ağrısı ,bir adet soğanı rendeleyip suyunu çıkarın. Bu soğan suyundan bir kaşık alıp kısık ateşte ısıtın. Günde 3 kez 3 damla soğan suyunu kulağınıza damlatın. Bu adet Anadolu da doktordan uzak köylerde gerektiğinde uygulanır.

Göz ağrısı…2 adet yeşil çay poşetini buz dolabında soğutun 15 dakika kadar gözlerinizin üzerine koyun, bekletin. Ya da demlikte kalmış soğuk çayı bir pamuğa damlatıp gözünüzün üzerine koyun. Ağrının kısa sürede geçtiğini hissedeceksiniz.

İltehap ağrıları…İltehaplardan kaynaklanan ağrılar için bir bardak suya bir kaşık Zerdeçal tozu karıştırıp veya yemeklere katıp yediğinizde ağrıların hafiflediğini göreceksiniz.

Mide üşütmesi…Bir adet limon suyu bir adet kabuğuyla dilimlenmiş limonu ve iki tutam kuru naneyi büyük ç bir cezveye koyun üzerine iki ya da üç bardak su koyun bir taşım kaynatın (fazla değil) sıcak sıcak çay gibi için…

Mide ağrısı…Nar yerken, Narın sarı ince zarını yiyin mide ağrısı için en önemli ilaçtır.

Kabızlık için zeytinyağlı yemekler ve incir yemek…İshal için şeftali ve leblebi yemek önemli faydalar sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.