İktidarı, tarihi bir yenilgiye uğratacağız

İktidarı, tarihi bir yenilgiye uğratacağız
Yayınlama: 13.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – CHP Sözcüsü Öztrak, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik “Mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız” açıklaması yaptı

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından yenilenen CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ikinci kez toplandı.

Toplantının gündemine ilişkin basın açıklaması düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, döviz kurunda yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, TL’deki değer kaybının önümüzdeki günlerde de sürmesinin önüne geçmek için Merkez Bankası’nın faiz arttırmak zorunda olduğuna vurgu yaparak, “Seçimin ilk turundan bu yana, paramızın değer kaybetmesi sonucunda, devletin yükümlülükleri nedeniyle, milletin sırtına yüklenen fatura, 1 trilyon 400 milyar lirayı geçiyor” şeklindeki tespitlerini paylaştı.
Daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztrak, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik mesajlar verdi.

Tazelenme sürecine şahit olacağız

CHP’de kongreler takviminin başlamasıyla bir tazelenme sürecine de şahit olunacağını ifade eden Öztrak, bu durumun yerel seçimlere büyük katkı sunacağını söyledi. Öztrak, “CHP olarak biz bu seçimlerde mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun almış olduğu 25 milyon oyun, iktidar kanadının üzerinde baskı yarattığını kaydeden Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik “Kabahati kendinde aramak yerine hala seçmeni suçlaması siyasetin değil, psikolojinin konusu” şeklindeki sözlerine şu yanıtı verdi:
“Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. Ama karşı tarafın da yaşadığı psikolojik sıkıntıları özellikle Genel Başkanımızın bu seçimlerde almış olduğu 25 milyon oyun, karşı tarafın üzerinde yarattığı baskıyı gayet net bir biçimde görüyoruz. İşte bu desteğin üzerine biz önümüzdeki seçimleri bina etmek istiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.