İHA’ları uçurup ihracat başarısı yakaladı

İHA’ları uçurup ihracat başarısı yakaladı
Yayınlama: 13.08.2023
A+
A-

(AA) – İnsansız hava araçlarının yüksek hassasiyetle kontrolüne imkan sağlayan Mobil Yer Kontrol İstasyonu, Avrupa ve Asya ülkelerine ihraç edildi.

Mentor Bilişim, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde insansız hava aracı ve alt sistemlerinin AR-GE ve üretim süreçlerini gerçekleştiriyor.

  • Mini İHA’lar her koşulda tam performansla uçacak
  • Gözcü İHA TOGAN’dan ilk ihracat başarısı
  • Milli İHA ANKA’nın ilk ihracat başarısı belgesel oldu

Firmanın insansız platform üreticileriyle yaptığı iş birliktelikleriyle geliştirip kullanıma sunduğu “GCS MENTOR”, Çift Ekranlı Mobil Yer Kontrol İstasyonu olarak insansız hava, kara ve deniz araçlarının esnek ve stabil kontrolünü sağlayan bir çözüm oluşturuyor.

Farklı sektörler ve teknolojiler arasında evrensel bir kullanım sunarak, network linkinden bağımsız olarak çalışabilen istasyon, modüler bir platform olması dolayısıyla performans, dayanıklılık ve çeşitli özelleştirmeler için geniş olanaklar sunuyor.

Yüksek yerlilik oranına sahip

Firmanın Genel Müdürü Ahmet Kolcu, AA muhabirine, GCS MENTOR üzerinde 1,5 yıldır çalıştıklarını ve bunu ürüne dönüştürerek yurt içinden ve dışından kullanıcılara sunduklarını söyledi.

Yer kontrol istasyonunun, döner kanat, sabit kanat veya VTOL gibi insansız hava araçlarını yüksek hassasiyetle kontrol etme ve izleme imkanı sunduğunu ifade eden Kolcu, şunları kaydetti:

“Çift ekran, tek ekran, mikro ve mini olmak üzere 4 farklı ürünle müşterilerimizin gereksinimlerine göre yüksek yerlilik oranıyla özel çözümler sunuyoruz. Her ürünümüz farklı konsept ve kullanım senaryosuna odaklanarak tasarlandı. Bu ürünleri hayata geçirmekteki amacımız, müşterilerimizin odak noktası olan İHA’lara yoğunlaşarak daha nitelikli ve daha kullanışlı hale getirmek için zaman kazandırmak oldu.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.