Mehmet Halit Işık güven tazeledi

Mehmet Halit Işık güven tazeledi
Yayınlama: 22.03.2023
A+
A-

Demiryol-İş Sendikası’nde Işık, yeniden Başkan

 

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası Adana Şubesi 12’nci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen genel kurulda mevcut Şube Başkanı Mehmet Halit Işık, oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden Şube Başkanı seçildi.

GENEL MERKEZ TAM KADRO KATILDI

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketi dolayısıyla ertelenen Demiryol-İş Sendikası’nın Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu kent içindeki bir otelde gerçekleştirildi Divan başkanlığını Demiryol-İş Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya’nın yaptığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurula Demiryol-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri, Türk-İş 4. Bölge temsilcisi Edip Gülnar, diğer illerden gelen Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanları, Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanları, TCDD 4. Bölge Baş Müdürü Abdulkadir Taş, TCDD 6. Bölge Taşımacılık A.Ş Baş Müdürü Özgür Örekçi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Sertan Hepsağ ile davetliler ve delegeler katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Demiryol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Halit Işık, sözlerine yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Işık, ülkemizin içinde bulunduğu zor durumun bilincinde olduklarını, üye işçilerin çalışma hayatında karşılaştığı zorlukların üstesinden gelebilme adına çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Genel Sekreter Hüseyin Kaya ise,  baş sağlığı ve sabır dileğinin ardından çalışma hayatında var olan sorunların çözümü konusunda Sendika olarak çalışmaya devam ettiklerini ifade etti. Genel Sekreter Kaya, Kamuda binlerce çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

TÜM GÜCÜMÜZLE DEPREM

BÖLGESİNE YARDIMA KOŞTUK

Daha sonra kürsüye gelen Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise, sözlerine Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve tedavileri devam eden vatandaşlarımıza ise, acil şifalar temennisinde bulunarak başladı. Depremin ikinci Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Şube Başkanları ile deprem bölgesine gittiklerini söyleyen Gülnar, “Adana’da Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarımızla yaptığımız kriz masası toplantısın ardından İskenderun, Antakya, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis’e giderek üyelerimizle bir araya geldik. Depremden etkilenen üyelerimiz ve vatandaşlarımızın için tüm gücümüzü ortaya koyarak, acil ihtiyaçların karşılanmasını sağladık. İfade edildiği gibi asrın felaketini yaşadık. Türkiye devleti güçlüdür, Türk Milleti zor koşullar altında kenetlenmesini bilir, dün olduğu gibi bugünde her kesimden insanımız üzerine düşenden fazlasını yapmıştır. Türk-İş ve Konfederasyonumuza bağlı Sendikalar üzerine düşenin fazlasıyla yapmanın huzuru içindedir. Üyelerimize ve vatandaşlarımıza desteğimiz bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 185 delegenin büyük bir bölümünün oy kullandığı genel kurulda tek aday olan mevcut Başkan Mehmet Halit Işık, oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi. Mehmet Halit Işık’ın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Murat Göz, Yusuf Yıldırım, Halil İbrahim Keser ve Murat Ayyıldız.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.