“HUZURLU BİR DERS ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“HUZURLU BİR DERS ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Yayınlama: 12.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da pandemi dönemi öğrencilere kapısını açan ‘Yeşil Yuva Bilgi Evi’ uzaktan eğitim gören, bilgiye erişimi zor olanların engellerini kaldırmak amacıyla açılmıştır. Günümüz de ise yaş sınırı olmadan herkese kapısını açan her yaşa hitap eden bilgi evi görevini sürmektedir. Yeşil Yuva Bilgi Evi’nde çalışan Pınar Yüksel bizlere işlevlerinden bahsetti.

Pınar Yüksel, “Yeşil yuva bilgi evindeyiz. Bilgi evleri atıl durumda olan, kullanılmayan evlerin modern kütüphaneye dönüştürülmüş halidir. Şu an 15 tane bilgi evimiz var. Burası pandemi döneminde interneti olmayan, bilgisayarı olmayan, çalışma ortamı olmayan bütün çocuklarımız, gençlerimiz uzaktan eğitimlerini buradan devam ettiriyordu. O dönem buradaki bütün çocuklar uzak eğitimlerine tam katıldılar” dedi.

Yüksel bilgi evinde huzurlu bir ortam sağlamak istediklerinden belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Pandemi sonrası da YKS üniversite sınavına hazırlanan, DGS sınavına hazırlanan, KPSS hazırlanan gençlerimiz buraya gelip derslerini çalışıyorlar. Burada internetimiz, bilgisayarımız, öğle yemeğimiz ücretsiz, sınırsız çayımız ve kahvemi var.  Burada huzurlu bir ders çalışma ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Burada yaş sınırımız 8 yaştan başlayıp devam ediyor. Çocuklarımıza haftada bir gün bilim, 2 gün İngilizce, yaratıcı okuma, karikatür atölyemiz var.”

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.