Dr. Nacar: Yüreğir halkının gönül makamına talibim

Cumhur İttifakı AK Parti Yüreğir Belediye Başkan Adayı Dr.Halil Nacar Toros TV’nin konuğu oldu

Dr. Nacar: Yüreğir halkının gönül makamına talibim
Yayınlama: 22.03.2024
Düzenleme: 21.03.2024 17:12
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Toros TV Youtube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan Yılmaztürk’le Yerel Yerel Gündem Programı’nın konuğu olan Cumhur İttifakı AK Parti Yüreğir Belediye Başkan Adayı Dr.Halil Nacar, Toros Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnci Yılmaztürk’ün sorularını yanıtladı.Dr.Nacar sürekli sahada olduklarını vurgulayarak, “31 Mart’a kadar Yüreğir’de adım atmadık yer, sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmamaya gayret ediyoruz. Çünkü Yüreğir ile alakalı hayallerimiz ve yapacaklarımız var. Bunu da Yüreğirli kardeşlerimize, hemşehrilerimize anlatmak istiyoruz”diye konuştu.

Bürokrasiden siyasete nasıl geçtiğini anlatan Dr.Nacar, “Ben uzun dönem devlet memurluğu ve yaklaşık 11 yıldır da Adana’da sağlık yöneticiliği yaptım. Son 3,5 yılımda il sağlık müdürü olarak geçti. Bu sebeple de Adana’nın tüm ilçelerinde ki vatandaşlarla diyalog içerisinde oldum. Çok zor zamanlarda insanların yanındaydım. Bunu yaparken de, İl Sağlık Müdürlüğü olarak kamu ya da özel diye ayırmadan yaklaşık 35 bin çalışanla koordineli bir şekilde Adana’ya sağlık hizmeti sunumu organizasyonu yaptık. Sadece Adana’ya değil, bölgemize hizmet ettik. Biliyorsunuz ki son dönemlerde çok büyük iki tane afet yaşadık.Bu covid pandemisinde ve 6 Şubat depremlerinde de Adanalı tüm sağlık çalışanlarımız ile yaptığımız çalışmalar ile bölgemize hizmet ettik. Tabii ben işimi her zaman insan odaklı yaptım. Biz her zaman insanı yaşat ki devlet yaşadın düsturu ile çalıştık.İşimi insanlar için yaptım.İnsanlara faydalı olma, fayda üretme ve zor zamanlarında yanında olmak için çalıştım.Bir belediye başkanı olma ya da siyaset yapma gibi bir amacım yoktu. Bir süre sonra hayat sizi bir noktaya getiriyor. Bunu istemekten ziyade nasip olması gerekiyor.Hamdolsun nasip oldu. Kıymetli büyüklerimiz Genel Başkanımız, Adana’da ki Cumhur İttifakı’nın siyasi temsilcileri, hep beraber bunun uygun olabileceğine kadar verdik. Ben zaten insanlara hizmet etmek ve faydalı sağlamak için bir yoldaydım. Bana diyorlar ki bürokrasiden siyasete geçiş nasıl oldu. Bende diyorum ki ben bir yerden bir yere geçmedim. Ben daha öncede insanların sorunları ile ilgileniyordum, onlarla iç içe beraberdim. Kısacası biz yine sahadaydık. Şimdi yine aynı o görüştüğüm hemşehrilerimin başka sorunları için onlarla görüşüp hizmet vereceğim. Ben bana verilen bu görev için çok mutluyum. Bu benim meslek hayatımda ve hayatımda aldığım en onur verici görev. Böyle bir görevi bana layık gören AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Allah nasip ederse 31 Mart’ta hemşehrilerimizin karşısına Yüreğir Belediye Başkanı olarak çıkacağım. Bunun içinde samimiyetle ve gayretle çalışıyoruz ve mücadele veriyoruz.”dedi.

YÜREĞİR HALKININ GÖNÜL MAKAMINA TALİBİM

Yüreğir’de samimiyetle çalışacağını belirten Dr.Nacar, “Yüreğirli vatandaşlarımızın önce gönül rızalarını alaraktan, 31 Mart’ta da desteklerini alaraktan bu süreci zaferle sonuçlandıracağımıza ve Yüreğir’de 1 Nisan’dan sonra Yüreğir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Kocaispir’in getirdiği noktadan Yüreğir’i teslim alarak canla başla gayret ve samimiyetle çalışacağız. Aslında bir gönül ittifakı olan Cumhur İttifakı olarak samimiyetle sahadayız ve tek bir niyetle bir aradayız. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve 15 ilçe Başkan Adaylarımız ile bir masanın etrafında Adana için toplanıyor ve neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Birbirimize destek olarak çalışıyoruz. Herkes olduğu yeri, en iyi noktaya getirmek için çalışıyor. Yüreğir benim için çok kıymetli. Benim günlük çalışma hayatımın da en yoğun geçtiği yer Yüreğir’di. Yüreğir, mahalleleri, sokakları ve vatandaşları ile benim için çok keyifli bir yer. Yaptığımız mitingler, esnaf ziyaretleri ve vatandaş buluşmaları son derece güzel ve samimi geçiyor. Yüreğir tam benim tabiatım ve karakterime göre bir yer. Yüreğir Belediye Başkanı olacağımı düşünmek, Yüreğirli halkın iradesi için çalışacağımı bilmek beni son derce mutlu ediyor. Yüreğir’de Allah nasip ederse bana seçimi kazandıracak duygu, samimiyet ve dürüstlük olacak. Ben genel olarak insan ilişkilerimde olduğum gibi görünen bir kişiyim. Yüreğir çok samimi bir yer. Biz de Yüreğir’in sokaklarında, caddelerinde esnafla, vatandaşlarla iç içe olacağız. Biz her zaman bunu belirtiyoruz. Biz Yüreğir’in Başkanlık makamına değil Yüreğirli vatandaşların gönül makamına talibiz.İnşallah 31 Mart’ta da onların desteğini alarak bu seçimi kazanacağız.”diye konuştu.

PROJELERİMİZİ TALEPLER DOĞRULTUSUNDA HAZIRLADIK

Yüreğir’i gelişmeye ve ilerlemeye açık bir ilçe haline getireceklerini söyleyen Dr.Nacar, “Yüreğir için hazırladığımız tüm projeler, Yüreğirli halk ile yaptığımız görüşmeler, anketler, esnaf ziyaretleri ve vatandaş buluşmaları esnasında Yüreğirli vatandaşlarımızın bizlerden talep etmiş olduğu ve bizlerinde tespit etmiş olduğu hizmetler doğrultusunda oluşturuldu. Geliştirdiğimiz projelerin bir tamamı, insana dokunan, insana hizmet eden ayağı vere basan ve tamamlanacak projelerdir. Özellikle projelerimizi hazırlarken buna çok önem verdik. İnsanlar yaşadıkça zaman geçtikçe şehirler dönüşmeli. Şehirlerimizin de gelişmeye ve ilerlemeye açık olması gerekiyor.Biz Yüreğir’de projelerimizi planlarken bunlara da çok dikkat ettik. Öncelikli olarak nasıl bir belediyecilik yapmalıyız düşüncesi ile ilkelerimizi belirledik. Şeffaf ve hesap verilebilir bir belediyecilik anlayışımız olsun dedik. Akılcı ve etkin hizmet sunmalıyız dedik. Demokratik katılımcı bir yönetim modeli oluşturmak, erişilebilir ve duyarlı bir belediyecilik oluşturmak istedik. Sonuçta insanların bize ulaşması ve bizim o ulaşan insanlarla temas kurduktan soran onlara geri dönüş yapmamız gerekiyor.Erişilebilir belediyecilik bu anlamda çok önemli.Ayrıca çevreye saygılı bir belediyecilik de bizim temel hususlarımız arasındadır. Çünkü bugün bulunduğumuz bu hayat bize çocuklarımızdan miras. İnşallah bizde onlara devredeceğiz. Gelişmeye açık, dijital dönüşüme uygun bir belediyecilik anlayışıyla bu ilkelerle belediyecilik yapacağız. Bunlarla biliyorsunuz Türkiye’de belediyecilik Türkiye yüzyılının mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçek belediyecilik olaraktan, bizde Yüreğir için burada samimiyetli belediyecilik anlayışı ile ilerliyoruz.Yüreğir’de yapacağımız bu belediyecilik ile gönül belediyeciliği yapacağız. Yüreğir’de vatandaşlarla konuştuğumuz zaman, bu insanların ortak talebi kentsel dönüşüm. Bu bizim için çok ciddi bir konu. Kentsel dönüşüm baktığınızda bir mülkiyet hakkı konusu. Yani aslında bir kul hakkı konusu. Onun için biz kentsel dönüşümde kamu belediye, özel ve halk 3’ünün bir araya gelip kimsenin zarar etmeyeceği ve Yüreğirlilerin mutlaka haklarının korunacağı bir anlayış ile kentsel dönüşüm planlayacağız. Yüreğirli kardeşlerimizin hakları bana emanet. Yüreğirli vatandaşlardan aldığım güçle onların haklarını koruyacağım. Bu benim için en önemli konu. Biz bu konuyu bir kul hakkı sınırında değerlendireceğiz. Bunu bir sorun değil başarı olacağının garantisini veriyoruz ve Tüm Türkiye’ye bir örnek model olacağına da inanıyoruz.”diye belirtti.

Yüreğir’de hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğine dikkat çeken Dr.Nacar, “Öncelikle Yüreğir Belediyesi’nin ve hükümetimizin Yüreğir’de yaptığı tüm projeler kaldığı yerden devam edecek. Bizim de planlamış olduğumuz projeler hali hazırda devam eden projelerden ayrı olarak hayata geçirilecek. Yüreğir’de Allah nasip ederse 1 Nisan’dan sonra hem mevcut projeler devam edecek, hem de yeni projelerimizin yapımına başlayacağız. Nereden başlayacağız. Yüreğir’de kentsel dönüşümü başlattığımız Sinanpaşa mahallesi ve Şehit Erkut Akbay mahallerinde dönüşüm devam edecek. Bizde şu anda kentsel dönüşümde imar durumunun son hali var. İnşallah 31 Mart’ta Büyükşehir’i de kazandığımız takdirde bu imar planlarımızın son halini verip ilk uygun olan yerden de kentsel dönüşüme devam edeceğiz. İnşallah Yüreğir’i yeni konutları, yeni sosyal donatıları ile biz cazibe merkezi haline getireceğiz”dedi.

YÜREĞİR SAHİLİ MASTER PLANI

Yüreğir’in sahil bandını değerlendireceklerini ifade eden Dr.Nacar, “Yüreğirli vatandaşlar bizlerden hem Yüreğir için hem de yaşam alanları için projeler istediler. Bizde dedik ki öyle bir projemiz olsun ki Yüreğir’e değer katsın. Biliyorsunuz Adana’da çok kıymetli bir Seyhan nehrimiz var. Yüreğir’in batı sınırı da Seyhan’la komşu. Onun için Seyhan nehrine kıyısı olan bir ilçemiz var. Biz bu Seyhan nehrine kıyısı olan ilçemizi, Seyhan nehrinden daha keyifli faydalanmak için bu projeyi geliştirdik. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün ayağından Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru ve Regülatör Köprü’ye kadar olan kısmı kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolu yapacağız. Orayı insanların gönül rahatlığı ile aileleriyle, sevdikleriyle yürüyebileceği zaman geçirebileceği bir noktaya dönüştüreceğiz. Tabi bu projede sosyal donatılar da olacak. Çocuk parkları, spor sahaları, özel akrobasi alanları, emeklilerimizin emekli kıraathanesi olacak, insanlar için çok uygun fiyatlarla kafelerimiz olacak. Mangal, mesire alanı projemiz olacak yine.Seyhan Nehri Yüreğir’e ayrı bir güzellik katacak.”diye konuştu.

HER YÜREĞİRLİNİN KAPISINI ÇALACAĞIZ

Yüreğir’de birleştirici bir rol üstleneceğini söyleyen Dr.Nacar, “Seyhan nehri üzerindeki köprülerimizin sayılarını arttıracağız. Yüreğir sahilin Yüreğir’in içerisine de bağlantıları olacak. Yüreğir ilçemizde trafiğe kapalı, yayaya açık insanların keyifle vakit geçirdiği sokaklar yapacağız.Yüreğirliye hizmet ederken Yüreğir Belediye Başkanı olarak öncelikle birleştirici olacağım. Vatandaşlardan aldığımız güçle her Yüreğirlinin kapısını çalacağız. Bizler hükümetimizin tüm bakanlıklarıyla, STKlarımızla, vatandaşlarımızla, hayırseverlerle bir arada birleştirici rolümüzle onlarla Yüreğir adına konuşacağız. Herkesi Yüreği Belediyesi çatısı altında birleştirip hizmetimizi sağlayacağız.”dedi.

YÜREĞİRLİ GÜZEL MAHALLELERDE YAŞAMAK İSTİYOR

Yüreğirlilerin devamlı taleplerini dinlediklerini ifade eden Dr.Halil Nacar, “Kent meydanı projemiz var. Yeşil bir çevre bize geçmişten miras ise, onu gelece taşımamız lazım. Biz kentsel dönüşümü yaparken, sosyal donatı alanları oluşacak. Yüreğirli artık daha güzel mahallelerde yaşamak istiyor ve buna layık. Çocuklarımız mahallerimizde, parklarımızda oynasın, gençlerimiz sporlarını yapsın istiyoruz. Mahalle aralarına taziye evleri kurmak istiyoruz.Kapalı semt pazarları yapacağız.Kentsel dönüşüm yaparak vatandaşlara sosyal donatılar yapmak için alanlar açacağız. Aynı zamanda Türkiye’nin bir deprem gerçeği var. Bu felaketlerin belki en büyüğünü çok yakın bir zamanda yaşadık. Çok acı zamanlardı. Bizim bir an önce vatandaşlarımızı depreme dirençli evlere taşımamız gerekmekte. Yüreğir’i başka bir boyuta taşımak istiyoruz. Amacımız sadece asfalt döküp, yol yapmak değil, amacımız insana dokunan hizmet yapmak. Ben bir hekimim. Bugüne kadar insanlara gerçek manada dokunarak hizmet ettim. Ben insana dokunmanın ne demek olduğunu, bir insana dokunduğunuz zaman onda nasıl farklılık oluştuğunu en iyi bilen insanlardan biriyim.Yüreğir Belediyesi’nin insana dokunan hizmet anlayışı ile, insana dokunan hekim bir belediye başkanını üst üste getirdiğinizde depreme dirençli konutlar yapmak isteyen ve depreme dirençli binalarda daha konforlu yaşamak isteyen insanlar bir araya geldiğinde birlik ve beraberliğin gücü oluyor. Hiç kimsenin neyi, nerede, nasıl yapacağız konusunda hiç şüphesi olmasın. Hep beraber yapacağız ve başaracağız.”

TEDAVİ EDEREK MÜCADELE EDEMEYİZ

Yüreğir’de madde bağımlılığı ile de mücadele edeceklerini söyleyen Dr.Nacar, “Herkesin olduğu gibi Yüreğirli ailelerinde de öncelikleri evlatları oluyor. Tüm Türkiye’de bütün geçlerimiz için en büyük tehdit uyuşturucu. Ben uyuşturucu ile mücadelede bu zamana kadar hep tedavi kısmında çalıştım. Bir hekim ve sağlık yöneticisi olaraktan bu hususta hep aktif bir rol oynadım. Tedavi ederek mücadele edemeyiz. Hasta olanların tedavi edilmesi gerekiyor.Şimdi Allah nasip ederse uyuşturucu ile mücadelede mücadele kısmındayım. Aynı zamanda tedaviyi de bildiğim için daha etkin bir uyuşturucu ile mücadele ve tedavi sürecimiz olacak. Belediye Başkanı olduğum zaman 2 şeye çok dikkat edeceğim. 1.si belediye başkanlığının birleştirici gücü. Yani, Güvenlik Güçlerimiz, İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Gençlik Ve Spor Bakanlığımız, STK’lar gibi kuruluşlarla bir arada çalışarak hizmet sunacağız Yüreğir’e. Özellikle uyuşturucu ile mücadele kısmında da bu şekilde çalışacağız. Bir gençlik meclisi projesi oluşturacağız. Özellikle uyuşturucu ile mücadelede bir arada olup tarafları takip edeceğiz.

2.si ise biz uyuşturucunun panzehri olarak sporu görüyoruz. Şahsım olarak da sporu çok seviyorum. Biz sporu çok önemsiyoruz ve Yüreğir’de gençlere ve sporu seven herkese halka açık sahalar yapacağız. Siyaset bir iddia işidir ve bizim iddiamız da 5 yılda 25 dalda 3000  tane lisanslı sporcu yetiştireceğiz. Burada amatör spor kulüpleriyle, spor dernekleriyle, Gençlik Spor Bakanlığı’yla, şehrimizin takımlarıyla iş birliği yaparak çalışacağız. E- spor takımları bile kuracağız. Sporu Yüreğir’de bir yaşam tarzı haline getireceğiz.”dedi.

GENÇLERİMİZE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Gençler için de önemli projeleri olduğunu belirten Dr.Nacar, “Uyuşturucu ile mücadelede sadece sporla mücadele gerçekleştirmeyeceğiz. Kütüphane istiyor gençler bizden. Bizler de 7/24 açık kütüphaneler yapacağız. Çaylar, kahveler, kekler belediyeden olacak. Gençlere yönelik ücretsiz kurslar açacağız. Hizmete ara verilen eğitim merkezlerimizi geri açacağız. Gençlerimize istihdam sağlayacağız. Yüreğir de iş isteyene iş var. Anneler babalarında en çok istediği şey bu. 1000 günde 10 bin istihdam diye bir iddiamız var. İstihdam ofisi kurarak Yüreğir’de iş isteyen herkese iş bulacağız. Bunları yaparak inanıyorum ki biz başarılı olacağız.”diye konuştu.

EMEKLİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Emekli vatandaşlarımıza yılda iki kez emekli ikramiyesi vereceklerini anlatan Dr.Nacar, “Emeklilerimize baktığımızda bir birikim ve tecrübe görüyoruz. Fikirlerine, düşüncelerine önem veriyoruz. Bu zamana kadar çalıştılar ve emekli oldular. Şimdi de biz onlar için çalışacağız. Emeklilerimiz için Yüreğir Kart uygulamamız olacak. Yüreğir Belediyesi olarak, dar gelirli emeklilerimize yılda en az 2 kere ikramiye yüklemesi yapacağız ve zor günlerinde onların yanında olacağız. Yüklenecek emekli ikramiyesi miktarını o günün şartlarına göre belirleyeceğiz. Bununla kalmayıp emeklilerimize sosyal destekler vereceğiz. Hayatlarını kolaylaştırma ve evdeki hizmetlerini görme konusunda projelerimiz bulunmaktadır. Emeklilerimizin sadece ekonomik olarak değil, her anlamda hayatlarını kolaylaştıracağız. Bunun yanı sıra emeklilerimiz için aktif yaşam merkezleri de kuracağız. Bu sayede emeklilerimizin aktif hareketliliğini ve sağlığını da koruyacağız. Dönem dönem emeklilerimizi ve gençlerimizi bir araya getirerek tecrübe paylaşımları yaptıracağız.”diye ifade etti.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEKLERİMİZ SÜRECEK

Amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi desteklerin devam edeceğini de söyleyen Dr.Nacar, “Amatör spor kulüplerimiz ve onların gayretli çalışmaları, spor yapan biri olmazsa bunun anlamı kalmaz. Amatör spora emek veren tüm yöneticiler çok zor bir iş yapıyor. Bizler de bu zorlu yolda onlara her türlü desteği vereceğiz. Amatör spor şehrimiz için çok kıymetli. Belediye Başkanı oluğumuzda da tabii ki tüm desteği vereceğiz ama ben Dr. Halil Nacar olarak da tüm amatör spor kulüplerine her türlü desteği vermek için elimden geleni yaparım. Hiç şüpheleri olmasın.”dedi.

YÜREĞİRLİ DOĞRU KARARI VERECEK

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde son sözün Yüreğirli’lerde olduğunu ifade eden Dr.Nacar, “Vatandaşlarımız en iyi, en doğruyu seçecek. Belediye Başkanlığı seçimlerinde de bana seçimi kazandıracak şey samimiyet ve içtenlik olacak. 12 Yıldır Adana’ya hizmet eden biri olarak vatandaşlarımızla gönülden gönüle, samimi bir beraberlik oluşturmak istiyorum. Ben Yüreğirli vatandaşların gönül rızasına talibim. Ben Yüreğirli’inin ve Adanalının en doğru en güzel kararı vereceğini biliyorum ve kendimi onlara emanet ediyorum”diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.