ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN OTİZM DESTEK MERKEZİ AÇILDI

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN OTİZM DESTEK MERKEZİ AÇILDI
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da Büyükşehir Belediyesi Zeydan Karalar tarafından otizm destek merkezi açıldı. Açılışı yapılan merkeze CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atik Aslan, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı, otizmli öğrenciler ve veliler katıldı.

ZEHRA ERUÇAR, “ÇOCUKLARIMIZIN BÖYLE YERLERE İHTİYACI VAR”

Atlas Engelliler Spor Kulübü Başkanı Zehra Eruçar, “Çok değerli başkanım, müdürlerim, velilerimiz ve çok değerli öğrencilerimiz ben Zehra Eruçar engelli annesiyim. Bana otizm merkezi açıldığı söylendiğinde çok merak ettim. Ekibimle birlikte geldim. Burayı ziyaret ettim. Buranın en güzel tarafı güvenli olmasıydı. Çocuklarımız için güvenlik açışından çok önemli. Burada bir psikoloğun olması, fizyoterapistin olması ve kendi alanında başarılı öğretmenlerin, çocuk gelişimcilerin olması beni çok mutlu etti. Çocuklarımızın böyle yerlere ihtiyacı var. Burada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

KARALAR, “ADANA’NIN TÜRKİYE’DE GÜZEL KONUŞULMASI ARTARAK DEVAM EDECEK”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Güzel bir icraatın, güzel eylemin engelli evlatlarımıza faydalı bir yerin açılışının içinde olmak, gerçekleştiriyor olmak, sizinle birlikte olmak inanın büyük bir mutluluk. Adana’ya her attığımız temelde, kazandırdığımız her zenginlikte, her yatırımda fazlasıyla mutlu oluyoruz. Çünkü sizleri ve Adana’mızı çok seviyoruz. Bir adanmışlık bu. Bu adanmışlık olmasa böyle bir heyecan ile çalışılmaz. Düşünün ki yaklaşık 10 yıldır görevdeyim. Bu kadroda evladı otizmli annelerinde bizimle birlikte çalışıyor olması bir deneyim açışından önemli. Burada tanısı koymuş otizmli bireylere ve ailelere uzman psikologlar ve sosyologlarımız ile birlikte destek olmayı amaçlıyoruz. Bunun için gecikmiş bir açılış ama şimdi gerçekleşti. Anne babaların eşliğinde eğitmenlerimiz gözetiminde bütün eğitimler yapılacak. Sevgili başkanımızın dediği gibi güvenlikli bir yer olmuş.  Adana’mıza hayırlı olsun. Adana’nın yükselişi devam edecek. Adana’nın Türkiye’de güzel konuşulması artarak devam edecek. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.