Hak, hukuk ve adaleti savunacaklar

Hak, hukuk ve adaleti savunacaklar
Yayınlama: 17.06.2023
Düzenleme: 16.06.2023 21:58
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Adana Barosu’nda düzenlenen yemin töreni ile cübbelerini giyen Hakan Melih Önder, Aytaç Gültekin, Hatice Esra Yalpa, Betül Biçer, Umut Altınmakas ve Mehmet Bahadır Kaman avukatlık mesleğine adım atmanın mutluluğunu yaşadılar.

Baro Başkanlık makamında gerçekleşen törene Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri, yanlarında staj yaptıkları avukatlar ve aileler katıldı.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, törende meslektaşlarının mutluluğunu paylaşarak, avukatlık mesleğinin kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu belirtti.

Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugün avukatlık andını okuyarak aramıza katılan meslektaşlarımızın meslek etiğine ve kurallarına uygun davranacaklarına, bizlerden aldıkları bu bayrağı daha yukarılara taşıyacaklarına inancım tamdır. Her koşulda azimle, inatla ve sabırla üstlendiğiniz sorumluluğun bilinciyle görevinizi layıkıyla yapacağınıza inanıyorum.

Bugünden itibaren sadece kendinizi değil, ülkedeki 180 bin avukatı temsil edeceğinizi asla unutmayın. Hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Siz değerli ailelere ve meslektaşlarımıza verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Aramıza hoş geldiniz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Baro Başkanı’nın konuşmasının ardından Avukatlık Ant’ını okuyan avukatlara cübbelerini ailelerinin gururlu bakışları altında Av. Öznur Özbek, Av. Bahar Dinç Örgen, Av. Halil Duru ve Av. Metehan Altıncı tarafından giydirildi.

Tören, ruhsat alan avukatların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleriyle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.