GELİŞMEK İLE ZENGİNLEŞMEK FARKLI ŞEYLERDİR

Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

Gelişmek ile zenginleşmek farklı şeylerdir. Öncelikle bunları birbirlerinden ayırmalıyız .Mesela Araplar zengindirler ama gelişmiş değillerdir…Kabile toplumu olmaktan bir türlü vaz geçemedikleri için birey olarak yaşamazlar ve biat kültürü alabildiğine yer etmiş bir toplumdur.

Müslümanlık Arap toplumu kültürü ,gelenek ve görenekleri doğrultusunda bir dindir .Müslümanlık maalesef bir Rönesans (Yenilenme, çağa uyarlama…) evresi geçirmediği için hala 1600 yıl evvelinin sosyolojik atmosferinde yaşar ve devam eder. Bu da GLOBAL dünya toplumunda bir takım uyumsuzluklara neden olur. Dinlerine sıkı sıkıya bağlı Arap toplumları Müslüman olan diğer ırk ve toplumları da etkileyerek kendi adet ve kültürlerini benimsetme çabaları içindedirler.

Bu konuda pek başarılı oldukları söylenemez .Bunun en büyük etkeni kadın haklarının adeta yok sayıldığı bir şeriat düzenini benimsemeleridir. Değişen gelişen dünya artık çağdışı sayılan bu sistemi benimseyememektedir.

Bana..,Demokrasi de, Hukukta, İnsan haklarında, Bilim ve Sanatta gelişmiş bir tane İslam Ülkesi gösterebilir misiniz ?

Üçüncü ,dördüncü ve beşinci dünya ülkelerinden kaçanların ya da mültecilerin hepsi neden Arap ülkeleri yerine Avrupa ve Amerikayı tercih ediyorlar ?

Neden milyonlarca insan üstelik de çoğu Müslüman adeta ölümüne riskler alarak Batılı ülkelerde yaşamak için her şeyini feda ediyor ?

Bunları hiç düşündünüz mü ?

Türkiye deki bazı gruplar neden Araplara özeniyorlar ?…Gelişmek değil zenginleşmek istendiği için. Çünkü Araplar zenginler ya…Bu yüzden bilgili ve kültürlü  değil ,paralı ve nüfuzlu insanlara saygı duyuluyor bu coğrafyada.

Batı da öncelik bilgi ve kültürdedir…İşadamları nın ancak kısıtlı bir kısmı  havaalanlarında VİP geçişlerinde yararlanırlarken Avrupa ve Amerika da Bilim adamları ve sanatçıların hemen hemen tamamı VİP geçişlerini kullanmaktadırlar.

Türkiye gibi şark toplumlarında ise bu tersidir…

Neden hala gelişemiyoruz diyenler için bu örneklerden sadece biridir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.